Chiftelute „orientale”, in sos rosu

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute „orientale”, in sos rosu

Ingrediente

  • (3 portii)
  • Carne de vita tocata – 600 g
  • Praf de curry – 1 lingurita
  • Chimion – 1 varf de cutit
  • Scortisoara – ½ lingurita
  • Cimbru uscat – 1 lingurita rasa
  • Ceapa rasa – 3 buc
  • Ou – 1 buc
  • Suc de rosii – 300 ml
  • Zahar – ½ lingurita
  • Usturoi – 3-4 catei
  • Ulei pentru prajit – 2 linguri
  • Coriandru proaspat tocat – ½ legatura
  • Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

Amesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul si potriveste de sare si piper;

Modeleaza chiftele potrivite cu aceasta compozitie;

Incinge uleiul in vasul de aluminiu al Crock Pot 6 L Saute si prajeste chiftelele pana devin usor aurii;

Toaca usturoiul si adauga-l si pe-aceasta in vas – caleste-l putin;

Pune sucul de rosii si zaharul peste, amesteca bine si ia de pe foc;

Introdu vasul in Crock Pot, seteaza timpul de 2 ore si 30 min si modul de gatire “high” - chiftelutele se vor gati mai repede sau mai incet in functie de dimensiunea lor;

Dupa ce chiftelutele au fiert, iar programul de gatit s-a terminat, luati-le din Crock Pot si puneti-le inapoi pe foc pentru cateva minute, pentru a inchega sosul;

Potriviti de sare si piper si serviti cu coriandru proaspat tocat pe deasupra;

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure