autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftelute vegetale marinate in sos de cartofi

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2005

Ingrediente
Pentru chiftelutele vegetale:, 2 linguri fulgi de soia (dupa rehidratare obtinem aprozximativ 100 gr.), 300 gr.ciuperci, 1 morcov, 1 lingura verdeata (patrunjel si marar), 2 linguri pesmet, 2 cepe, 1 pastarnac, 100 ml.ulei, 1 cartof (cam 100 gr.), 2-3 catei de usturoi, 2 linguri de faina, sare si piper dupa gust, , Pentru sosul de cartofi:, 2 cartofi ( cam 200 gr.), 50 gr. unt sau margarina, putina vegeta, piper, 1 lingurita otet, 1 varf cutit de cimbru pisat, 1 catel de usturoi fin pisat, 1 lingura de faina

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Soia si ciupercile se pot fierbe impreuna aproximativ 20 de minute.Se scot apoi si se lasa sa se scurga de apa.Se toaca impreuna.Se adauga ceapa calita usor in ulei.Morcovul si pastarnacul se rad fin, apoi se adauga in compozitie.Cartoful se rade si el foarte fin,se adauga un praf de sare apoi se stoarce.Adaugam pesmetul si faina,piperul,usturoiul ,verdeata si sare daca este nevoie.Amestecam foarte bine, apoi modelam chifetlute dupa dorinta.Le coacem in tava la cuptor,aproximativ 30 de minute.Trebuie lasate sa se raceasca.Cel mai bine este sa se foloseaca a doua zi,cand devin mai gustoase.
Sosul de cartofi se pregateste in felul urmator:
Cartoful se curata,se taie in bucatele mici,apoi se pune la fiert cu apa doar atat cat sa-l cuprinda.Trebuie sa fiarba foarte bine.Se sfarama sau se mixeaza,obtinandu-se un piure foarte fin,caruia i se adauga untul sau margarina.La acest piure se adauga 500 ml.de apa,vegeta si otetul.Se fierbe cam 5 minute.Se ingroasa apoi cu faina.Lasam sa fiarba la foc mic.Se adauga apoi chiftelutele si se mai fierbe inca 5 minute.Sosul trebuie sa aiba consistenta unei smantani.La sfarsitul fierberii adaugam piperul si usturoiul.Acest fel de mancare se poate servi atat rece cat si cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute vegetale marinate in sos de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Se taie prazul marunt, apoi morcovii si dovlecelul se curata si se dau pe razatoarea mare, se taie

19 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu ciuperci si cascaval

Spanac cu ciuperci si cascaval

Preparam aluatul in masina de paine sau il framantam cu mana.Il lasam la dospit pina isi dubleaza

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftelutele vegetale:
  • 2 linguri fulgi de soia (dupa rehidratare obtinem aprozximativ 100 gr.)
  • 300 gr.ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 lingura verdeata (patrunjel si marar)
  • 2 linguri pesmet
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 100 ml.ulei
  • 1 cartof (cam 100 gr.)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sosul de cartofi:
  • 2 cartofi ( cam 200 gr.)
  • 50 gr. unt sau margarina
  • putina vegeta
  • piper
  • 1 lingurita otet
  • 1 varf cutit de cimbru pisat
  • 1 catel de usturoi fin pisat
  • 1 lingura de faina

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
IAHNIE DE FASOLE