autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftelute vegetale marinate in sos de cartofi

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2005

Ingrediente
Pentru chiftelutele vegetale:, 2 linguri fulgi de soia (dupa rehidratare obtinem aprozximativ 100 gr.), 300 gr.ciuperci, 1 morcov, 1 lingura verdeata (patrunjel si marar), 2 linguri pesmet, 2 cepe, 1 pastarnac, 100 ml.ulei, 1 cartof (cam 100 gr.), 2-3 catei de usturoi, 2 linguri de faina, sare si piper dupa gust, , Pentru sosul de cartofi:, 2 cartofi ( cam 200 gr.), 50 gr. unt sau margarina, putina vegeta, piper, 1 lingurita otet, 1 varf cutit de cimbru pisat, 1 catel de usturoi fin pisat, 1 lingura de faina

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Soia si ciupercile se pot fierbe impreuna aproximativ 20 de minute.Se scot apoi si se lasa sa se scurga de apa.Se toaca impreuna.Se adauga ceapa calita usor in ulei.Morcovul si pastarnacul se rad fin, apoi se adauga in compozitie.Cartoful se rade si el foarte fin,se adauga un praf de sare apoi se stoarce.Adaugam pesmetul si faina,piperul,usturoiul ,verdeata si sare daca este nevoie.Amestecam foarte bine, apoi modelam chifetlute dupa dorinta.Le coacem in tava la cuptor,aproximativ 30 de minute.Trebuie lasate sa se raceasca.Cel mai bine este sa se foloseaca a doua zi,cand devin mai gustoase.
Sosul de cartofi se pregateste in felul urmator:
Cartoful se curata,se taie in bucatele mici,apoi se pune la fiert cu apa doar atat cat sa-l cuprinda.Trebuie sa fiarba foarte bine.Se sfarama sau se mixeaza,obtinandu-se un piure foarte fin,caruia i se adauga untul sau margarina.La acest piure se adauga 500 ml.de apa,vegeta si otetul.Se fierbe cam 5 minute.Se ingroasa apoi cu faina.Lasam sa fiarba la foc mic.Se adauga apoi chiftelutele si se mai fierbe inca 5 minute.Sosul trebuie sa aiba consistenta unei smantani.La sfarsitul fierberii adaugam piperul si usturoiul.Acest fel de mancare se poate servi atat rece cat si cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute vegetale marinate in sos de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu chiftelute

Spanac cu chiftelute

Carnea tocata se macina inca o data. 1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina) Felia

6 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cca

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftelutele vegetale:
  • 2 linguri fulgi de soia (dupa rehidratare obtinem aprozximativ 100 gr.)
  • 300 gr.ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 lingura verdeata (patrunjel si marar)
  • 2 linguri pesmet
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 100 ml.ulei
  • 1 cartof (cam 100 gr.)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sosul de cartofi:
  • 2 cartofi ( cam 200 gr.)
  • 50 gr. unt sau margarina
  • putina vegeta
  • piper
  • 1 lingurita otet
  • 1 varf cutit de cimbru pisat
  • 1 catel de usturoi fin pisat
  • 1 lingura de faina

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciuperci cu usturoi verde și roșii cherry