Soia si ciupercile se pot fierbe impreuna aproximativ 20 de minute.Se scot apoi si se lasa sa se scurga de apa.Se toaca impreuna.Se adauga ceapa calita usor in ulei.Morcovul si pastarnacul se rad fin, apoi se adauga in compozitie.Cartoful se rade si el foarte fin,se adauga un praf de sare apoi se stoarce.Adaugam pesmetul si faina,piperul,usturoiul ,verdeata si sare daca este nevoie.Amestecam foarte bine, apoi modelam chifetlute dupa dorinta.Le coacem in tava la cuptor,aproximativ 30 de minute.Trebuie lasate sa se raceasca.Cel mai bine este sa se foloseaca a doua zi,cand devin mai gustoase.
Sosul de cartofi se pregateste in felul urmator:
Cartoful se curata,se taie in bucatele mici,apoi se pune la fiert cu apa doar atat cat sa-l cuprinda.Trebuie sa fiarba foarte bine.Se sfarama sau se mixeaza,obtinandu-se un piure foarte fin,caruia i se adauga untul sau margarina.La acest piure se adauga 500 ml.de apa,vegeta si otetul.Se fierbe cam 5 minute.Se ingroasa apoi cu faina.Lasam sa fiarba la foc mic.Se adauga apoi chiftelutele si se mai fierbe inca 5 minute.Sosul trebuie sa aiba consistenta unei smantani.La sfarsitul fierberii adaugam piperul si usturoiul.Acest fel de mancare se poate servi atat rece cat si cald.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii