Chili con Carne reteta texana

Se incinge ulei intr-o oala, se pune carnea macinata si se prajeste bine.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chili con Carne  reteta texana

Ingrediente

  • ( Porţie pentru 4 persoane )
  • 800 gr carne măcinată de vită
  • 2 cepe mari
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă piper negru măcinat
  • 1 linguriţă sare
  • 2 linguriţe chimion tocat
  • ardei iute proaspăt + ardei iute din oţet ( după gust, chili trebuie să fie cel putin iutişor )
  • 100 gr pastă de roşii
  • 1 conserva roşii în bucăţi ( aprox. 420 gr )
  • 300 ml zeamă de vită
  • 200 gr porumb dulce ( fiert )
  • 1-2 ardei graşi ( în funcţie de mărime )
  • 1 conservă fasole Kidney ( 420 gr )
  • 2 linguriţe Oregano uscat
  • 100 gr ciocolată amară ( min 80% cacao )

Mod de preparare

Se încinge ulei într-o oală, se pune carnea macinată şi se prăjeşte bine.

Se adaugă ceapa taiată mărunt, usturoiul tocat şi Chimionul tocat.

Se sărează şi se piperează.

Se adaugă ardeiul iute tăiat mărunt, bucăţile de roşii, pasta de roşii.

Se lasă 5 min. la foc mic.

Se adaugă zeama de vită si se lasă la fiert 10 min.

După asta, se adauga fasolea, porumbul si ardeiul gras tăiat în cuburi, se pune oregano, apoi ciocolata tăiată în bucaţi. Se lasă la fiert pe foc mic aprox. 10-12 min.

Cel mai bun gust o are mâncarea dacă o lăsaţi la racit vreo 24 ore şi apoi o reîncălziţi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise