autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chilli verde de porc

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
2 linguri ulei de masline, 450 g muschi de porc, taiat cubulete, 2 linguri faina, 6 cepe verzi, taiate fin, 3 catei de usturoi, tocat, 1 ardei gras verde mare, taiat cubulete, 1 ardei jalapeno murat, taiat marunt, 1 conserva (125 g) ardei verzi putin iuti, tocati, 1/2 cana frunze de coriandru tocate, indesate, 3/4 lingurita sare, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 cana mazare congelata, dezghetata, 2 linguri suc proaspat de lamâie verde, 1 ardei gras rosu, taiat felii subtiri

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

1 Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Într-o cratita de teflon sau o caserola termorezistenta, se incalzeste uleiul de masline la foc potrivit. Se da carnea prin faina, scuturând faina in exces. Se pune in cratita si se caieste 4 minute sau pâna se rumeneste. Apoi se scoate pe o farfurie.
2 Se pun in cratita ceapa verde si usturoiul si se prajesc 1 minut sau pâna se moaie ceapa. Se adauga ardeiul gras verde si ardeiul jalapeno si se prajesc 4 minute sau pâna când ardeiul este crocant-fraged. Se adauga ardeii verzi putin iuti, jumatate din frunzele de coriandru, sarea, coriandrul macinat si 1 1/4 cana de apa; se pun la fiert.
3 Când fierb, se pune carnea inapoi in cratita. Se acopera, se baga in cuptor si se coace 25 de minute sau pâna când carnea este frageda.
4 Se adauga mazarea, sucul de lamâie verde si restul de frunze de coriandru si se amesteca. Se acopera si se Iasa sa stea 3 minute. Se serveste presa rata cu ardei gras rosu taiat feliute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli verde de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu broccoli

Ciulama de pui cu broccoli

Brocoli se fierbe in aburi. Intr-o tigaie se calesc pulpele de pui taiate cubulete. Cand sunt

5 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Placinta englezeasca cu pui

Placinta englezeasca cu pui

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucatele potrivite. Ceapa o curatam si o tocam. Morcovul il

3 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 g muschi de porc
  • taiat cubulete
  • 2 linguri faina
  • 6 cepe verzi
  • taiate fin
  • 3 catei de usturoi
  • tocat
  • 1 ardei gras verde mare
  • taiat cubulete
  • 1 ardei jalapeno murat
  • taiat marunt
  • 1 conserva (125 g) ardei verzi putin iuti
  • tocati
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocate
  • indesate
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 cana mazare congelata
  • dezghetata
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie verde
  • 1 ardei gras rosu
  • taiat felii subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Snitel cu sos