autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chilli verde de porc

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
2 linguri ulei de masline, 450 g muschi de porc, taiat cubulete, 2 linguri faina, 6 cepe verzi, taiate fin, 3 catei de usturoi, tocat, 1 ardei gras verde mare, taiat cubulete, 1 ardei jalapeno murat, taiat marunt, 1 conserva (125 g) ardei verzi putin iuti, tocati, 1/2 cana frunze de coriandru tocate, indesate, 3/4 lingurita sare, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 cana mazare congelata, dezghetata, 2 linguri suc proaspat de lamâie verde, 1 ardei gras rosu, taiat felii subtiri

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

1 Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Într-o cratita de teflon sau o caserola termorezistenta, se incalzeste uleiul de masline la foc potrivit. Se da carnea prin faina, scuturând faina in exces. Se pune in cratita si se caieste 4 minute sau pâna se rumeneste. Apoi se scoate pe o farfurie.
2 Se pun in cratita ceapa verde si usturoiul si se prajesc 1 minut sau pâna se moaie ceapa. Se adauga ardeiul gras verde si ardeiul jalapeno si se prajesc 4 minute sau pâna când ardeiul este crocant-fraged. Se adauga ardeii verzi putin iuti, jumatate din frunzele de coriandru, sarea, coriandrul macinat si 1 1/4 cana de apa; se pun la fiert.
3 Când fierb, se pune carnea inapoi in cratita. Se acopera, se baga in cuptor si se coace 25 de minute sau pâna când carnea este frageda.
4 Se adauga mazarea, sucul de lamâie verde si restul de frunze de coriandru si se amesteca. Se acopera si se Iasa sa stea 3 minute. Se serveste presa rata cu ardei gras rosu taiat feliute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli verde de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de curcan la cuptor

Friptura de curcan la cuptor

Pulpa de curcan o spalam si o taiem cam in trei bucati. Ceapa si usturoiul verde le spalam bine

37 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui cu orez

Ostropel de pui cu orez

Carnea spalata si portionata se prajeste usor pe toate partile in putin ulei incins. Ceapa tocata

23 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 15 %
249.99 lei
212.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 g muschi de porc
  • taiat cubulete
  • 2 linguri faina
  • 6 cepe verzi
  • taiate fin
  • 3 catei de usturoi
  • tocat
  • 1 ardei gras verde mare
  • taiat cubulete
  • 1 ardei jalapeno murat
  • taiat marunt
  • 1 conserva (125 g) ardei verzi putin iuti
  • tocati
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocate
  • indesate
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 cana mazare congelata
  • dezghetata
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie verde
  • 1 ardei gras rosu
  • taiat felii subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocanita de cartofi cu pui