autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chilli verde de porc

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
2 linguri ulei de masline, 450 g muschi de porc, taiat cubulete, 2 linguri faina, 6 cepe verzi, taiate fin, 3 catei de usturoi, tocat, 1 ardei gras verde mare, taiat cubulete, 1 ardei jalapeno murat, taiat marunt, 1 conserva (125 g) ardei verzi putin iuti, tocati, 1/2 cana frunze de coriandru tocate, indesate, 3/4 lingurita sare, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 cana mazare congelata, dezghetata, 2 linguri suc proaspat de lamâie verde, 1 ardei gras rosu, taiat felii subtiri

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

1 Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Într-o cratita de teflon sau o caserola termorezistenta, se incalzeste uleiul de masline la foc potrivit. Se da carnea prin faina, scuturând faina in exces. Se pune in cratita si se caieste 4 minute sau pâna se rumeneste. Apoi se scoate pe o farfurie.
2 Se pun in cratita ceapa verde si usturoiul si se prajesc 1 minut sau pâna se moaie ceapa. Se adauga ardeiul gras verde si ardeiul jalapeno si se prajesc 4 minute sau pâna când ardeiul este crocant-fraged. Se adauga ardeii verzi putin iuti, jumatate din frunzele de coriandru, sarea, coriandrul macinat si 1 1/4 cana de apa; se pun la fiert.
3 Când fierb, se pune carnea inapoi in cratita. Se acopera, se baga in cuptor si se coace 25 de minute sau pâna când carnea este frageda.
4 Se adauga mazarea, sucul de lamâie verde si restul de frunze de coriandru si se amesteca. Se acopera si se Iasa sa stea 3 minute. Se serveste presa rata cu ardei gras rosu taiat feliute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli verde de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de carne de porc cu ananas

Tocanita de carne de porc cu ananas

Se taie carnea bucați mici. Se pune într-o oala carnea să se prajească puțin în ulei ( daca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe dezosate la cuptor cu cartofi

Pulpe dezosate la cuptor cu cartofi

Spalam pulpele si le dezosam (eu am luat pielita jos de pe ele). Dupa ce le-am dezosat batem carnea

3 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 g muschi de porc
  • taiat cubulete
  • 2 linguri faina
  • 6 cepe verzi
  • taiate fin
  • 3 catei de usturoi
  • tocat
  • 1 ardei gras verde mare
  • taiat cubulete
  • 1 ardei jalapeno murat
  • taiat marunt
  • 1 conserva (125 g) ardei verzi putin iuti
  • tocati
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocate
  • indesate
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 cana mazare congelata
  • dezghetata
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie verde
  • 1 ardei gras rosu
  • taiat felii subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Snitele crocante