autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chilli verde

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
2 linguri ulei de masline, 450 g muschi de porc, taiat cubulete, 2 linguri faina, 6 cepe verzi, taiate fin, 3 catei de usturoi, tocat, 1 ardei gras verde mare, taiat cubulete, 1 ardei jalapeno murat, taiat marunt, 1 conserva (125 g) ardei verzi putin iuti, tocati, 1/2 cana frunze de coriandru tocate, indesate, 3/4 lingurita sare, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 cana mazare congelata, dezghetata, 2 linguri suc proaspat de lamâie verde, 1 ardei gras rosu, taiat felii subtiri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

1 Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Într-o cratita de teflon sau o caserola termorezistenta, se incalzeste uleiul de masline la foc potrivit. Se da carnea prin faina, scuturând faina in exces. Se pune in cratita si se caieste 4 minute sau pâna se rumeneste. Apoi se scoate pe o farfurie.
2 Se pun in cratita ceapa verde si usturoiul si se prajesc 1 minut sau pâna se moaie ceapa. Se adauga ardeiul gras verde si ardeiul jalapeno si se prajesc 4 minute sau pâna când ardeiul este crocant-fraged. Se adauga ardeii verzi putin iuti, jumatate din frunzele de coriandru, sarea, coriandrul macinat si 1 1/4 cana de apa; se pun la fiert.
3 Când fierb, se pune carnea inapoi in cratita. Se acopera, se baga in cuptor si se coace 25 de minute sau pâna când carnea este frageda.
4 Se adauga mazarea, sucul de lamâie verde si restul de frunze de coriandru si se amesteca. Se acopera si se Iasa sa stea 3 minute. Se serveste presa rata cu ardei gras rosu taiat feliute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon la gratar cu chilli, sos de smantana si fasole verde

Somon la gratar cu chilli, sos de smantana si fasole verde

Incingeti usturoiul si ceapa intr-o tigaie non-aderenta, fara ulei, pana devin aurii. Lasati sa se

6 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Spanac

Spanac

Se curata spanacul daca este crud si usturoiul...In cratita se pune uleiul si usturoiul presat. Se

10 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 g muschi de porc
  • taiat cubulete
  • 2 linguri faina
  • 6 cepe verzi
  • taiate fin
  • 3 catei de usturoi
  • tocat
  • 1 ardei gras verde mare
  • taiat cubulete
  • 1 ardei jalapeno murat
  • taiat marunt
  • 1 conserva (125 g) ardei verzi putin iuti
  • tocati
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocate
  • indesate
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 cana mazare congelata
  • dezghetata
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie verde
  • 1 ardei gras rosu
  • taiat felii subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Orez cu legume