autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chilli verde

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
2 linguri ulei de masline, 450 g muschi de porc, taiat cubulete, 2 linguri faina, 6 cepe verzi, taiate fin, 3 catei de usturoi, tocat, 1 ardei gras verde mare, taiat cubulete, 1 ardei jalapeno murat, taiat marunt, 1 conserva (125 g) ardei verzi putin iuti, tocati, 1/2 cana frunze de coriandru tocate, indesate, 3/4 lingurita sare, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 cana mazare congelata, dezghetata, 2 linguri suc proaspat de lamâie verde, 1 ardei gras rosu, taiat felii subtiri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

1 Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Într-o cratita de teflon sau o caserola termorezistenta, se incalzeste uleiul de masline la foc potrivit. Se da carnea prin faina, scuturând faina in exces. Se pune in cratita si se caieste 4 minute sau pâna se rumeneste. Apoi se scoate pe o farfurie.
2 Se pun in cratita ceapa verde si usturoiul si se prajesc 1 minut sau pâna se moaie ceapa. Se adauga ardeiul gras verde si ardeiul jalapeno si se prajesc 4 minute sau pâna când ardeiul este crocant-fraged. Se adauga ardeii verzi putin iuti, jumatate din frunzele de coriandru, sarea, coriandrul macinat si 1 1/4 cana de apa; se pun la fiert.
3 Când fierb, se pune carnea inapoi in cratita. Se acopera, se baga in cuptor si se coace 25 de minute sau pâna când carnea este frageda.
4 Se adauga mazarea, sucul de lamâie verde si restul de frunze de coriandru si se amesteca. Se acopera si se Iasa sa stea 3 minute. Se serveste presa rata cu ardei gras rosu taiat feliute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon la gratar cu chilli, sos de smantana si fasole verde

Somon la gratar cu chilli, sos de smantana si fasole verde

Incingeti usturoiul si ceapa intr-o tigaie non-aderenta, fara ulei, pana devin aurii. Lasati sa se

5 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Se spala bine orezul. Se amesteca bine carnea cu orezul, morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 g muschi de porc
  • taiat cubulete
  • 2 linguri faina
  • 6 cepe verzi
  • taiate fin
  • 3 catei de usturoi
  • tocat
  • 1 ardei gras verde mare
  • taiat cubulete
  • 1 ardei jalapeno murat
  • taiat marunt
  • 1 conserva (125 g) ardei verzi putin iuti
  • tocati
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocate
  • indesate
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 cana mazare congelata
  • dezghetata
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie verde
  • 1 ardei gras rosu
  • taiat felii subtiri

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Miel cu legume