autor:

Brindusa_Aluculesei
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 octombrie 2017

Ingrediente
500 gr. crupe (malai macinat mai mare), 2 buctati de chisca (intestinul gros de la porc), 100 gr orez, 500 gr ceapa, 1 kg jumari de porc, sare dupa gust, 1 lingurita piper macinat, 1 lingura condimente de porc, putin ulei

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala.

Se pregateste un amestec din crupe (adica pe intelesul tuturor faina de porumb macinata mai mare, orez, ceapa tocata si jumari). Taiem jumarile mai mici, amestecam totul cu piper, condimente de porc, sare dupa gust si umplem acest intestin. In el trebuie sa introducem 60 % amestec si 40 % apa, il legam cu o sfoara la capete si il punem la fiert intr-o oala cu apa. Il intepam cu acul din cand in cand, sa nu se sparga. Se fierbe la foc mic. Cand este fiert, oprim focul si punem chisca intr-o tava unsa cu ulei si o dam la cuptor sa se rumeneasca. Se taie felii mai apoi si se serveste calda, dar se poate servi si rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare. Se spumeaza dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. crupe (malai macinat mai mare)
  • 2 buctati de chisca (intestinul gros de la porc)
  • 100 gr orez
  • 500 gr ceapa
  • 1 kg jumari de porc
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingura condimente de porc
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Bezele Trandafiri