Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Ingrediente

  • 500 gr. crupe (malai macinat mai mare)
  • 2 buctati de chisca (intestinul gros de la porc)
  • 100 gr orez
  • 500 gr ceapa
  • 1 kg jumari de porc
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingura condimente de porc
  • putin ulei

Mod de preparare

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala.

Se pregateste un amestec din crupe (adica pe intelesul tuturor faina de porumb macinata mai mare, orez, ceapa tocata si jumari). Taiem jumarile mai mici, amestecam totul cu piper, condimente de porc, sare dupa gust si umplem acest intestin. In el trebuie sa introducem 60 % amestec si 40 % apa, il legam cu o sfoara la capete si il punem la fiert intr-o oala cu apa. Il intepam cu acul din cand in cand, sa nu se sparga. Se fierbe la foc mic. Cand este fiert, oprim focul si punem chisca intr-o tava unsa cu ulei si o dam la cuptor sa se rumeneasca. Se taie felii mai apoi si se serveste calda, dar se poate servi si rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise