autor:

amalia

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Choux a la Cluj

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2019

Ingrediente
aluat:, 3 oua, 100 ml ulei, 50 ml apa, 150 ml lapte, 250 g faina, 2 lg zahar brut, un praf de sare, crema:, 2 oua, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 100 g amidon alimentar, 500 ml lapte, decor:, 500 ml frisca lichida, 200 g fructe de padure congelate/ proaspete, 2 lg zahar brut, 100 g ciocolata cu lapte

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara pui apa la fiert impreuna cu uleiul, laptele si sarea. Adaugi faina amestecata cu zaharul . Cand apa fierbe iei craticioara de pe foc si adaugi faina, amestecand energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara. In acest moment adaugai ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza.

Intr-o tava asezi hartie pentru copt si torni compozitia de aluat in strat uniform

si dai la cuptor pentru 35 de minute, practic pana cand "coaja" se rumeneste frumos deasupra. Ai grija ca in primele 15 minute sa nu deschizi cuptorul!!!!!!!!!!!!!!!!! In caz contrar, nu va creste frumos si aerat.



Scoti aluatul si lasi sa se raceasca pe un gratar.

Intre timp prepari crema si decorul.



b. crema:

Separi galbenusurile de albus.



Amesteci galbenusurile cu 200 g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spumoase .



Adaugi amidonul si laptele, alternativ, amestecand bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Pui amestecul la fiert la foc mic si amesteci pana cand crema se ingroasa si devine spumoasa.

Stingi focul si bati albusurile spuma tare cu praful de sare , 100 g zahar si 1 plic de zahar vanilat.

Adaugi albusurile batute, cate o lingura, amestecand usor, de jos in sus, pana cand se incorporeaza complet. Faci acest lucru atata timp cat crema este calda!

c. decor



300 ml de frisca o bati bine cu mixerul si dai la rece.

Fructele de padure le pui intr-o craticioara la foc mic, impreuna cu zaharul si dai un clocot. Strecori totul printr-o sita si pastrezi siropul.

100 ml de frisca pui la foc mic impreuna cu ciocolata rupta bucati si omogenizezi pana cand devine cremoasa , lasand sa fiarba 3 minute. Lasi la temperatura camerei.

Asezi foaia in tava, torni crema, asezi frisca si decorezi cu siropul de fructe si sosul de ciocolata.

Dai la rece pentru 2 ore.

Servesti taiata felii cu extra-sos de care vrei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la Cluj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu doua creme

Tort cu doua creme

Blat: Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara

8 voturi    12 comentarii
1h
Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Mai intai mixam ouale cu zaharul si un praf de sare; adaugam faina, apoi laptele, putin cate putin.

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 50 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 2 lg zahar brut
  • un praf de sare
  • crema:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g fructe de padure congelate/ proaspete
  • 2 lg zahar brut
  • 100 g ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

24 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de clatite si ciocolata