Choux a la Cluj

Intr-o craticioara pui apa la fiert impreuna cu uleiul, laptele si sarea.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Choux a la Cluj

Ingrediente

  • aluat:
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 50 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 2 lg zahar brut
  • un praf de sare
  • crema:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g fructe de padure congelate/ proaspete
  • 2 lg zahar brut
  • 100 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Intr-o craticioara pui apa la fiert impreuna cu uleiul, laptele si sarea. Adaugi faina amestecata cu zaharul . Cand apa fierbe iei craticioara de pe foc si adaugi faina, amestecand energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara. In acest moment adaugai ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza.

Intr-o tava asezi hartie pentru copt si torni compozitia de aluat in strat uniform

si dai la cuptor pentru 35 de minute, practic pana cand "coaja" se rumeneste frumos deasupra. Ai grija ca in primele 15 minute sa nu deschizi cuptorul!!!!!!!!!!!!!!!!! In caz contrar, nu va creste frumos si aerat.

Scoti aluatul si lasi sa se raceasca pe un gratar.

Intre timp prepari crema si decorul.

b. crema:

Separi galbenusurile de albus.

Amesteci galbenusurile cu 200 g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spumoase .

Adaugi amidonul si laptele, alternativ, amestecand bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Pui amestecul la fiert la foc mic si amesteci pana cand crema se ingroasa si devine spumoasa.

Stingi focul si bati albusurile spuma tare cu praful de sare , 100 g zahar si 1 plic de zahar vanilat.

Adaugi albusurile batute, cate o lingura, amestecand usor, de jos in sus, pana cand se incorporeaza complet. Faci acest lucru atata timp cat crema este calda!

c. decor

300 ml de frisca o bati bine cu mixerul si dai la rece.

Fructele de padure le pui intr-o craticioara la foc mic, impreuna cu zaharul si dai un clocot. Strecori totul printr-o sita si pastrezi siropul.

100 ml de frisca pui la foc mic impreuna cu ciocolata rupta bucati si omogenizezi pana cand devine cremoasa , lasand sa fiarba 3 minute. Lasi la temperatura camerei.

Asezi foaia in tava, torni crema, asezi frisca si decorezi cu siropul de fructe si sosul de ciocolata.

Dai la rece pentru 2 ore.

Servesti taiata felii cu extra-sos de care vrei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise