autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Choux a la creme cu fructe

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 bucati):, Pentru aluat - 250 ml apa, , 150 g faina, , 1 lingurita zahar, , 75 g unt, , 3 sau 4 oua, , 1 varf de cutit sare., Pentru umplutura: frisca batuta, , capsuni sau zmeura, , 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti sa fiarba apa impreuna cu untul taiat bucatele, zaharul si sarea. Luati vasul de pe foc si incorporati (deodata) faina cernuta. Amestecati cu putere, pana ce aluatul se desprinde de pe margini (daca nu reusiti imediat, puneti vasul din nou pe foc si continuati sa amestecati). Lasati aluatul sa se raceasca si adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si ridicand aluatul cu lingura. Aluatul este gata cand devine elastic si are consistenta unei maioneze groase.
Puneti cate-o gramajoara de aluat pe o tava unsa cu unt si coaceti choux-urile circa 25 de minute la cuptorul incins la 240°C. Lasati-le sa se raceasca, taiati-le capacelele si umpleti-le cu frisca si capsuni sau zmeura. Puneti capacelele la loc si pudrati-le cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine

1 vot    0 comentarii
1h 55 min
Torturi
budinca de paste cu branza si merisor

budinca de paste cu branza si merisor

Intr-o oala mai inalta se fierb pastele. Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece si se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    Este o reteta clasica foarte buna

  • Fara foto

    PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    foarte buna prajitura

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati):
  • Pentru aluat - 250 ml apa
  • 150 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 75 g unt
  • 3 sau 4 oua
  • 1 varf de cutit sare.
  • Pentru umplutura: frisca batuta
  • capsuni sau zmeura
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Estera Flori (Chef de cuisine)

Este o reteta clasica foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie