autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Choux a la creme cu fructe

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 bucati):, Pentru aluat - 250 ml apa, , 150 g faina, , 1 lingurita zahar, , 75 g unt, , 3 sau 4 oua, , 1 varf de cutit sare., Pentru umplutura: frisca batuta, , capsuni sau zmeura, , 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti sa fiarba apa impreuna cu untul taiat bucatele, zaharul si sarea. Luati vasul de pe foc si incorporati (deodata) faina cernuta. Amestecati cu putere, pana ce aluatul se desprinde de pe margini (daca nu reusiti imediat, puneti vasul din nou pe foc si continuati sa amestecati). Lasati aluatul sa se raceasca si adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si ridicand aluatul cu lingura. Aluatul este gata cand devine elastic si are consistenta unei maioneze groase.
Puneti cate-o gramajoara de aluat pe o tava unsa cu unt si coaceti choux-urile circa 25 de minute la cuptorul incins la 240°C. Lasati-le sa se raceasca, taiati-le capacelele si umpleti-le cu frisca si capsuni sau zmeura. Puneti capacelele la loc si pudrati-le cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine

1 vot    0 comentarii
1h 55 min
Torturi
Briose cu branza si struguri

Briose cu branza si struguri

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca de aceasta data am pregatit

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    Este o reteta clasica foarte buna

  • Fara foto

    PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    foarte buna prajitura

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati):
  • Pentru aluat - 250 ml apa
  • 150 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 75 g unt
  • 3 sau 4 oua
  • 1 varf de cutit sare.
  • Pentru umplutura: frisca batuta
  • capsuni sau zmeura
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Estera Flori (Chef de cuisine)

Este o reteta clasica foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Mere in aluat, cu ciocolata