autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Choux a la creme cu fructe

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 bucati):, Pentru aluat - 250 ml apa, , 150 g faina, , 1 lingurita zahar, , 75 g unt, , 3 sau 4 oua, , 1 varf de cutit sare., Pentru umplutura: frisca batuta, , capsuni sau zmeura, , 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti sa fiarba apa impreuna cu untul taiat bucatele, zaharul si sarea. Luati vasul de pe foc si incorporati (deodata) faina cernuta. Amestecati cu putere, pana ce aluatul se desprinde de pe margini (daca nu reusiti imediat, puneti vasul din nou pe foc si continuati sa amestecati). Lasati aluatul sa se raceasca si adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si ridicand aluatul cu lingura. Aluatul este gata cand devine elastic si are consistenta unei maioneze groase.
Puneti cate-o gramajoara de aluat pe o tava unsa cu unt si coaceti choux-urile circa 25 de minute la cuptorul incins la 240°C. Lasati-le sa se raceasca, taiati-le capacelele si umpleti-le cu frisca si capsuni sau zmeura. Puneti capacelele la loc si pudrati-le cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine

1 vot    0 comentarii
1h 55 min
Torturi
Cookie Lollies for Valentine´s Day

Cookie Lollies for Valentine´s Day

* Mixeazã untul topit si rãcit cu zahãrul, vanilia, scortisoara si anasonul, la urmã adaugã

3 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    Este o reteta clasica foarte buna

  • Fara foto

    PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    foarte buna prajitura

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati):
  • Pentru aluat - 250 ml apa
  • 150 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 75 g unt
  • 3 sau 4 oua
  • 1 varf de cutit sare.
  • Pentru umplutura: frisca batuta
  • capsuni sau zmeura
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Estera Flori (Chef de cuisine)

Este o reteta clasica foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Gogosele cu rom