autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Choux a la creme cu fructe

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 bucati):, Pentru aluat - 250 ml apa, , 150 g faina, , 1 lingurita zahar, , 75 g unt, , 3 sau 4 oua, , 1 varf de cutit sare., Pentru umplutura: frisca batuta, , capsuni sau zmeura, , 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti sa fiarba apa impreuna cu untul taiat bucatele, zaharul si sarea. Luati vasul de pe foc si incorporati (deodata) faina cernuta. Amestecati cu putere, pana ce aluatul se desprinde de pe margini (daca nu reusiti imediat, puneti vasul din nou pe foc si continuati sa amestecati). Lasati aluatul sa se raceasca si adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si ridicand aluatul cu lingura. Aluatul este gata cand devine elastic si are consistenta unei maioneze groase.
Puneti cate-o gramajoara de aluat pe o tava unsa cu unt si coaceti choux-urile circa 25 de minute la cuptorul incins la 240°C. Lasati-le sa se raceasca, taiati-le capacelele si umpleti-le cu frisca si capsuni sau zmeura. Puneti capacelele la loc si pudrati-le cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine

1 vot    0 comentarii
1h 55 min
Torturi
Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Topim untul. Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, plicul de cappuccino

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    Este o reteta clasica foarte buna

  • Fara foto

    PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    foarte buna prajitura

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati):
  • Pentru aluat - 250 ml apa
  • 150 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 75 g unt
  • 3 sau 4 oua
  • 1 varf de cutit sare.
  • Pentru umplutura: frisca batuta
  • capsuni sau zmeura
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Estera Flori (Chef de cuisine)

Este o reteta clasica foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac moldo-ardelenesc