autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chutney cu merisoare

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
2 lingurite ulei de masline, 1 ceapa rosie mare, tocata marunt, 3 catei de usturoi, toca ti, 340 g merisoare proaspete sau congelate, 1/2 cana zahar brun deschis Îndesat, 1/2 cana cirese uscate, 2 lingurite coaja rasa de portocala, 1/2 cana suc de portocale, 1/2 lingurita piper, 1/4 lingurita sare, 1/8 lingurita enibahar, chutney cu merisoare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-o cratita mare, se incalzeste uleiul la foc
potrivit spre mic. Se adauga ceapa si usturoiul; se
prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când
ceapa este frageda.
Se adauga merisoarele, zaharul brun, clresele
uscate, coaja si sucul de portocala, piperul, sarea si
enibaharul. Se fierb, amestecând din când in când.
10 minute sau pâna când se umfla merisoarele. Se
raceste la temperatura camerei. Se serveste la
temperatura camerei sau de la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney cu merisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare

Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare

Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam pielita, apoi o facem cu piper si cu vegeta bio. Adaugam

8 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, galbenusurile,

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare
  • tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • toca ti
  • 340 g merisoare proaspete sau congelate
  • 1/2 cana zahar brun deschis Îndesat
  • 1/2 cana cirese uscate
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita enibahar
  • chutney cu merisoare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tort diplomat