Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare.

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
medie
Ciambelle- Gogosi italiene

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita rasa cu sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 g unt moale
  • 1 cana cu lapte cald
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare.

In castron se pun faina cernuta, drojdia, ou, sare, zahar, se amesteca bine, adaugand cate putin lapte, iar cand a rezultat un aluat de paine se incepe framantatul prin impaturire, adaugand cate putin unt.

La final se acopera vasul si se lasa la crescut 1h.

Dupa acest timp, se rastoarna aluatul pe masa infainata, se framanta din nou tot prin impaturire, apoi se face un sul sau doua daca avem aluat mai mult, cu grosimea de 5-6 cm in diametru.

Se imparte sulul in bucati egale, fiecare bucata se framanta din nou cu degetele tot prin impaturire, la final din toate bucatile se fac sfere, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 30-40 min.

Dupa ce au crescut si acestea, se ia fiecare sfera, se introduce degetul aratator in mijlocul aluatului si se invarteste cu tot cu aluat pe masa infainata ca sa alunece, astfel se formeaza gaura in mijloc cat doreste fiecare de mare dupa care se pun la prajit in baie de ulei.

Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie, apoi se transfera pe platou si se pudreaza cu zahar.

Este un proces putin mai complicat decat al gogosilor noastre, dar se merita pentru ca sunt pufoase si au un gust senzational!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise