1 .Se curata cicoarea de cotor in asa fel incat sa ramana intreaga si se fierbe in 1,5 l. apa , in care s-a pus sucul de la o lamaie, timp de 1-2 minute si se pune la scurs.
2.Feliile de piept de pui se taie cubulete de 1,5 cm. si se calesc in jumatate din cantitatea de unt,5-6 minute.Restul de unt se pune intr-o craticioara ,se adauga faina,supa de carne si frisca si se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia.Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.Sosul rezultat se imparte in doua:1/2 din cantitate se amesteca cu cubuletele de carne.
3.Se desfac frunzele de cicoare .1/2 din cantitatea de frunze se pun pe o tava unsa cu unt,se acopera cu sosul amestecat cu cubuletele de carne,peste care se aseaza restul de frunze de cicoare.Se acopera cu feliile de sunca presata.
4.Restul de sos se amesteca cu galbenusurile si cu cascavalul ras si se toarna peste sunca.In cuptor preincalzit, la foc moderat, se coace 10 minute.Se taie in cuburi, se orneaza cu frunze de cicoare si se serveste cu vin alb sec.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii