autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

CICOARE A LA BRUXELLES

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 18 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 18 iunie 2008

Ingrediente
4 buc.cicoare )600g.),, sucul de la o lamaie ,, 500g.piept de pui (felii),, 100g.unt,, 2 linguri faina,, 2,5 l. supa de carne(din cubulet),, 2,5 dl.frisca de gatit,, sare,, 1/2 klingurita nucsoara macinata,, 1/2 lingurita piper alb macinat,, 4 felii de sunca presata,, 2 galbenuse,, 60-80g.cascaval ras(Emental )

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1 .Se curata cicoarea de cotor in asa fel incat sa ramana intreaga si se fierbe in 1,5 l. apa , in care s-a pus sucul de la o lamaie, timp de 1-2 minute si se pune la scurs.
2.Feliile de piept de pui se taie cubulete de 1,5 cm. si se calesc in jumatate din cantitatea de unt,5-6 minute.Restul de unt se pune intr-o craticioara ,se adauga faina,supa de carne si frisca si se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia.Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.Sosul rezultat se imparte in doua:1/2 din cantitate se amesteca cu cubuletele de carne.
3.Se desfac frunzele de cicoare .1/2 din cantitatea de frunze se pun pe o tava unsa cu unt,se acopera cu sosul amestecat cu cubuletele de carne,peste care se aseaza restul de frunze de cicoare.Se acopera cu feliile de sunca presata.
4.Restul de sos se amesteca cu galbenusurile si cu cascavalul ras si se toarna peste sunca.In cuptor preincalzit, la foc moderat, se coace 10 minute.Se taie in cuburi, se orneaza cu frunze de cicoare si se serveste cu vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "CICOARE A LA BRUXELLES" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Un iepure zglobiu si tinerel, maruntit cu satarul, se lasa peste noapte la fragezit sa se imbete

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Se taie dovleceii pe jumatate,se decapeaza,se umplu cu miezul scos din ei,carnea tocata,marar verde

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristinica Bodnar (Maestru bucatar) , 17 aprilie 2009

    Nu e vorba de cicoare, e vorba de andive, care in limba belgiana se numesc "chicoree". Cum de i-ati acceptat reteta??

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 buc.cicoare )600g.),
  • sucul de la o lamaie ,
  • 500g.piept de pui (felii),
  • 100g.unt,
  • 2 linguri faina,
  • 2,5 l. supa de carne(din cubulet),
  • 2,5 dl.frisca de gatit,
  • sare,
  • 1/2 klingurita nucsoara macinata,
  • 1/2 lingurita piper alb macinat,
  • 4 felii de sunca presata,
  • 2 galbenuse,
  • 60-80g.cascaval ras(Emental )

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

Cristinica Bodnar (Maestru bucatar)

Nu e vorba de cicoare, e vorba de andive, care in limba belgiana se numesc "chicoree". Cum de i-ati acceptat reteta??

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Mancare de mazare cu carne de porc