autor:

Alice Ciobanu

» » Aperitive

Cighir a la "Ciobeni"

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Ingrediente
măruntaie de la o raţă- inimă, rânză, ficat, , măruntaie de găină sau cucoş, după caz, - inimă, rânză, ficat, măruntaie de iepure - inimă, plămân, ficat, , măruntaie de porc - inimă, ficat (cam 500gr), plămân, rinichi, ceapă - 2 buc, ouă - 4 buc fierte tare si 4 buc crude, o bucătă de franzelă - cam 200gr, lapte sau smântână - 100 ml, pătrunjel proaspăt tocat, ulei, , sare, , codimente : enibahar, tarhon, mărar uscat, delikat

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul se taie pe lung şi se spală foarte bine, lăsând să pătrundă apa rece prin canale. Se va fierbe apoi separat cu o lingură de oţet. Celelalte măruntaie se vor pune la fiert împreună cu puţină sare şi se vor fierbe aproximativ 30-35 minute. Se lasă să se răcească.

În timpul acesta ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Franzela se va pune la înmuiat cu puţină apă.

Când sunt aproape reci, măruntaiele se vor toca foarte mărunt şi se vor amesteca cu ceapa călită, ouăle crude, pătrunjelul tocat mărunt. Se adaugă apoi franzela înmuiată şi stoarsă bine de apă, după care se adaugă laptele sau smântâna, sarea, delikat şi condimentele. Se amestecă foarte bine, pentru omogenizare.

Se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt. Eu am rămas fără hârtie exact în prag de sărbători şi cum am uitat să cumpăr, am improvizat, folosind folie de aluminiu pe care am uns-o cu puţină margarină. Se pune din compoziţie în tavă pe jumătate. Peste aceasta se va aşeza câte o jumătate de ou fiert tare, după care se pune iarăşi un strat de compoziţie. Deasupra tăvii se va pune o folie de aluminiu, pentru 30 de minute.

Se dă tava în cuptorul încins, iar după 30 de minute flacăra se va reduce şi se va scoate şi folia de aluminiu de deasupra. Se mai dă totul la cuptor pentru alte 40-45 de minute. Ceea ce rezultă este foarte bun şi delicios.

Este o varaintă personală de chighir, pentru că soţului meu nu îi place chighirul învelit în aluat, iar prapur nu găsesc întotdeauna.

Poftă Bună !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cighir a la "Ciobeni"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Budinca de clatite cu creier

Budinca de clatite cu creier

Se fierbe creierul curatat de cojite in apa cu sare si lamaie. Se scurge, se paseaza usor si se prajeste

2 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Drob vita

Drob vita

Maruntaiele se dau un clocot apoi se spala pana apa devine limpede. Se pun la fiert la foc mediu.

8 voturi    4 comentarii
5h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • măruntaie de la o raţă- inimă
  • rânză
  • ficat
  • măruntaie de găină sau cucoş
  • după caz
  • - inimă
  • rânză
  • ficat
  • măruntaie de iepure - inimă
  • plămân
  • ficat
  • măruntaie de porc - inimă
  • ficat (cam 500gr)
  • plămân
  • rinichi
  • ceapă - 2 buc
  • ouă - 4 buc fierte tare si 4 buc crude
  • o bucătă de franzelă - cam 200gr
  • lapte sau smântână - 100 ml
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • ulei
  • sare
  • codimente : enibahar
  • tarhon
  • mărar uscat
  • delikat

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui

Ciulama de pui

ţară, am fiert-o mai întâi la oala cu presiune cam 30-40 minute după care am continuat să o

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Chiftele in aluat de bere