autor:

Maria Markov

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cina usoara si delicioasa de vara

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Ingrediente
300 gr carne de pui (piept, pulpe, aripioare), 1 vanata mai mica, 1 dovlecel mediu, 1 castravete, 2 cepe mari, 2 rosii mari, 2 morcovi medii, 2 ardei grasi (rosu si verde), sare mare, piper, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Vinetei, dovlecelului, castravetelui si morcovilor li se taie extremitatile (nu e necesar pentru legume sa fie curatate de coaja, cu exceptia morcovului, doar spalate foarte bine) si apoi fiecare leguma se injumatateste (depinde cat de lunga e) si cu un cutit foarte ascutit se se taie fasii fiecare jumatate (pe lungime, nu pe grosime).

Cepele se curata, rosiile se spala si se taie toate rondele destul de groase ca sa nu se destrame la prajit.

Ardeii se curata de seminte si se taie fasii.

Intr-o tigaie antiaderenta incinsa se prajesc pe rand toate feliile de legume, presarate cu putina sare si piper, si stropite cu putin ulei de masline. Rosiile se prajesc cele din urma pentru ca lasa putin sos.

Carnea de pui am taiat-o bucatele (pulpele le-am dezosat iar la aripioare am eliminat partea mai putin carnoasa) si am condimentat-o cu sare si piper (eu am avut-o tinuta in frigider din ziua precedenta cu tot cu condimentele pe ea).
Am prajit carnea la foc mediu in tigaia unde am prajit legumele si unde a ramas putin sos de la rosiile pe care le-am prajit la urma (fara sa pun ulei). A iesit foarte frageda, gustoasa si aspectuoasa!

Mie imi plac foarte mult legumele gatite in acest fel sau pe gratar! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cina usoara si delicioasa de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela

Bostanei rotunzi umpluti cu legume si mozzarela

Intai se cojesc usor bostaneii de coaja, se taie un capac si se scoate continutul din ei lasand un

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 300 gr carne de pui (piept
  • pulpe
  • aripioare)
  • 1 vanata mai mica
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 castravete
  • 2 cepe mari
  • 2 rosii mari
  • 2 morcovi medii
  • 2 ardei grasi (rosu si verde)
  • sare mare
  • piper
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mmmmmmm, ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cum se fierbe porumbul Intr-o oala mare de 6-8 litri, punem porumbul curatat de panusi si fierbem cateva ore(cam 3 ore). Se copleteaza

11 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Mancarica de fasole boabe