autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

CIOCANELE DE PUI CU SOS DE SMANTANA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 august 2009

Ingrediente
8 ciocanele de pui, 400g ciuperci, sare si piper dupa gust, 1 lingurita miere, 2 lingurite sos Dijonnaise, 1 lingura ulei de arahide, 1/2 lingurita boia dulce, 1 lingura zeama de lamaie, Pentru sos:, 2 linguri ulei de arahide, 1 lingura de faina, 400ml supa de pui fierbinte, sare si piper dupa gust, praf de usturoi dupa gust, 150ml smantana pentru gatit Milli

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Ciocanelele se spala bine,se curata de piele si se ung cu amestecul facut din miere si sosul Dijonnaise.Apoi se aseaza intr-un vas de yena in care s-a pus 1 lingura de ulei,se condimenteaza cu sare,piper si boia dupa gust.Ciupercile curatate se taie in 4 fiecare si se adauga peste carne imperuna cu zeama de lamaie.Se toarna putina apa,100ml si se dau la cuptorul incins la 230gC pentru 40 de minute.Intre timp pregatim sosul:Intr-o craticioara se pune uleiul sa se incalzeasca,apoi adaugam faina si adaugam treptat supa de pui fierbinte si amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se condimenteaza cu sare,piper si praf de usturoi.Lasam sa fiarba la foc mic 5 minute,apoi adaugam smantana si mai lasam 2 minute.Se scot ciocanelele din cuptor dupa 40 de minute si se adauga sosul,se mai lasa la cuptor pentru 15 minute.Se serveste cu o garnitura din cartofi natut.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOCANELE DE PUI CU SOS DE SMANTANA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Hmmm,ce bine arata!!!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

    Ceva asemănător fac şi eu(fără ciuperci bine înţeles).

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Cred ca sunt tare gustoase.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Minunat. Mi s-a facut foame.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Arata f fain.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • 8 ciocanele de pui
  • 400g ciuperci
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite sos Dijonnaise
  • 1 lingura ulei de arahide
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 1 lingura de faina
  • 400ml supa de pui fierbinte
  • sare si piper dupa gust
  • praf de usturoi dupa gust
  • 150ml smantana pentru gatit Milli

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmmm,ce bine arata!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de pui Quatro Formaggi