autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Ciocanele de pui cu spanac

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
6-8 ciocanele de pui, 200 g spanac, 1 ardei gras rosu, 1 rosie, 1 ceapa, cateva fire de patrunjel, 50 ml ulei, 1/2 lamaie, 4-5 linguri ulei de masline, sare, piper, paprika, condimente pentru pui

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara puneti la prajit ciocanelele de pui condimentate in ulei. Intoarceti-le pe toate partile pana prind putina crusta. Adaugati ceapa, caliti cateva minute apoi ardeiul si rosia si cateva frunze de patrunjel. Adaugati 200 ml apa, putina sare si lasati sa fiarba la foc mic cu capac cam 30-40 minute.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul de masline si frunzele de spanac bine spalate si scurse. Caliti 2-3 minute, puneti putina sare si piper si stropiti cu zeama de lamaie.
Asezati spanacul cu zeama din tigaie in farfurii. Dupa ce s-a fiert carnea, scoateti ciocanelele, infasurati-le la capat cu staniol si asezati-le langa spanac. Puneti deasupra putin sos in care a fiert carnea si decorati cu frunze de patrunjel, feliute de usturoi, ardei, rosie si cate o felie de lamaie. Pudrati cu paprika.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce

Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce

Se pune apa la fiert intr-o oala. Cand fierbe se pune in ea varza si se roteste pe toate partile.

22 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Vinete cu piept de curcan

Vinete cu piept de curcan

Batem putin pieptul de pui, il saram si piperam. Taiem si vanata felii nu foarte subtiri, le saram

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Incearca, este foarte sanatos. Si azi pregatesc ceva cu spanac.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Daca o farfurie este pentru Alexandrina, cealalta e a mea.Poate o sa-mi placa spanacul pregatit de tine si o sa consum si eu.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Doina, ce surpriza mi-ai facut!! Gata, am plecat spre tine ;)

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Alexandrina, daca ti-e pofta, te invit la masa. Una dintre cele 2 farfurii te asteapta. :)

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Doina, mi-ai facut o pofta!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 6-8 ciocanele de pui
  • 200 g spanac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • cateva fire de patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lamaie
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • paprika
  • condimente pentru pui

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

6 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

2 voturi    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pui in sos de smantana cu cartofi condimentati