autor:

autor

» » Prajituri

Ciocolata alba

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
50 ml. apa, 500 g zahar, 1 pachet margarina sau unt, 500 g lapte praf, zeama de la o lamiie mai mica, sau jumatate de la una mai mare, zahar vanilat sau esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

142 voturi

Mod de preparare

Se pune pe foc zaharul cu apa si margarina, se amesteca tot timpul, pina se topeste zaharul.


Se da putin la o parte, apoi se pune laptele praf si zeama de lamiie, si se amesteca pe foc mic pina se inglobeaza totul.


Se pune intr-o tava un celofan uns cu unt sau margarina, se toarna compozitia calda si se da la rece. O data racita, se taie in diferite forme.

Retete
Alte retete din Prajituri

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si batem

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    diana (Bucatar sef):

    foarte buna. eu am mai pus putina ciocolata de menaj alba si pe deasupra am pus bucatele de coaja de portocala si seminte de dovleac....am impresionat-o pe soacramea de revelion...a iesit o nebunie:)

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

    foarte gustoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

142 voturi

Ingrediente

  • 50 ml. apa
  • 500 g zahar
  • 1 pachet margarina sau unt
  • 500 g lapte praf
  • zeama de la o lamiie mai mica
  • sau jumatate de la una mai mare
  • zahar vanilat sau esenta de rom

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

296 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri
Fara foto

mira (Chef de cuisine)

foarte gustoasa.

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse