autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Ciocolata caramel cu alune si fistic

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
75 g zahar, 200 ml frisca lichida, 2 galbenusuri de ou, 300 grame de ciocolata simpla, 600 ml frisca, pentru glazura de ciocolata:, 100 g de ciocolata simpla, 50 g de unt fara sare, 25 ml de frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Toarna zaharul treptat intr-un vas ametalic, topindu-l la foc mediu. Amesteca in permanenta pina cind devine un sirop gros de caramel. Adauga apoi frisca lichida si amesteca. Dupa ce s-a ogenizat amestecul, ia vasul de pe foc. Intr-un bol asezat deasupra unui vas cu apa fierbinte, bate galbenusurile cu telul pina obtii un soso gros. Topeste ciocolata intr-un vas si amestec-o cu galbenusurile bine batute. Toarna frisca intr-un bol si adauga si amestecul de ciocolata. La final, inglobeaza in acest amestec si caramelul. Toarna toata compozitia in forme cu diametrul de 7.5 cm si tine-o la temperatura camerei timp de patru ore. Pentru glazura de ciocolata, topeste ciocolata si untul la un loc. Adauga apoi frisca lichida. Scoate amestecul de caramel si ciocolata din forme si acopere-la in intregime cu glazura. Lasa-l apoi la racit la temperatura camerei timp de o ora. Decoreaza cu alune si fistic caramelizat. Pentru un aer cu adevarat sarbatoresc, foloseste pentru decorarea fiecarei portii 4 stiks-urui de ciocolata. Pentru amestecul de alune si fistic caramelizat:
125 g unt
25 g de glucoza
150 g zahar
180 g alune si fistic amestecat.
Incalzeste cuptorul pina la temp de 190 grade C . Intr-un vas metalic, topeste untul si glucoza, aduga apoi zaharul si amesteca pina se omogenizeaza. Apoi adauaga alunele si fisticul. Ruleaza amestecul intre 2 coli de hirtie cerata. Indeparteaza apoi coala din partea superoara, aseaza-l pe o tava si pu-l la cop pina devine aurie. Taie-l bucati mici, pe care le asezi deaspra prajiturilor cu ciocolata si caremel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata caramel cu alune si fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort fondant cu crema Nutella

Tort fondant cu crema Nutella

Mod de preparare: 1. Fondant Se pune gelatina la inmuiat in 30 ml apa timp de 10 minute. Cand

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 75 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri de ou
  • 300 grame de ciocolata simpla
  • 600 ml frisca
  • pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g de ciocolata simpla
  • 50 g de unt fara sare
  • 25 ml de frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura