Reteta postata pe: 16 aprilie 2009
Ingrediente
75 g zahar, 200 ml frisca lichida, 2 galbenusuri de ou, 300 grame de ciocolata simpla, 600 ml frisca, pentru glazura de ciocolata:, 100 g de ciocolata simpla, 50 g de unt fara sare, 25 ml de frisca lichida
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Toarna zaharul treptat intr-un vas ametalic, topindu-l la foc mediu. Amesteca in permanenta pina cind devine un sirop gros de caramel. Adauga apoi frisca lichida si amesteca. Dupa ce s-a ogenizat amestecul, ia vasul de pe foc. Intr-un bol asezat deasupra unui vas cu apa fierbinte, bate galbenusurile cu telul pina obtii un soso gros. Topeste ciocolata intr-un vas si amestec-o cu galbenusurile bine batute. Toarna frisca intr-un bol si adauga si amestecul de ciocolata. La final, inglobeaza in acest amestec si caramelul. Toarna toata compozitia in forme cu diametrul de 7.5 cm si tine-o la temperatura camerei timp de patru ore. Pentru glazura de ciocolata, topeste ciocolata si untul la un loc. Adauga apoi frisca lichida. Scoate amestecul de caramel si ciocolata din forme si acopere-la in intregime cu glazura. Lasa-l apoi la racit la temperatura camerei timp de o ora. Decoreaza cu alune si fistic caramelizat. Pentru un aer cu adevarat sarbatoresc, foloseste pentru decorarea fiecarei portii 4 stiks-urui de ciocolata. Pentru amestecul de alune si fistic caramelizat:
125 g unt
25 g de glucoza
150 g zahar
180 g alune si fistic amestecat.
Incalzeste cuptorul pina la temp de 190 grade C . Intr-un vas metalic, topeste untul si glucoza, aduga apoi zaharul si amesteca pina se omogenizeaza. Apoi adauaga alunele si fisticul. Ruleaza amestecul intre 2 coli de hirtie cerata. Indeparteaza apoi coala din partea superoara, aseaza-l pe o tava si pu-l la cop pina devine aurie. Taie-l bucati mici, pe care le asezi deaspra prajiturilor cu ciocolata si caremel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata caramel cu alune si fistic" nu uita sa-i faci un
review
Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,
0 voturi
0 comentarii
2h 10 min
Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate