Ciocolata caramel cu alune si fistic

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri de ou
  • 300 grame de ciocolata simpla
  • 600 ml frisca
  • pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g de ciocolata simpla
  • 50 g de unt fara sare
  • 25 ml de frisca lichida

Mod de preparare

Toarna zaharul treptat intr-un vas ametalic, topindu-l la foc mediu. Amesteca in permanenta pina cind devine un sirop gros de caramel. Adauga apoi frisca lichida si amesteca. Dupa ce s-a ogenizat amestecul, ia vasul de pe foc. Intr-un bol asezat deasupra unui vas cu apa fierbinte, bate galbenusurile cu telul pina obtii un soso gros. Topeste ciocolata intr-un vas si amestec-o cu galbenusurile bine batute. Toarna frisca intr-un bol si adauga si amestecul de ciocolata. La final, inglobeaza in acest amestec si caramelul. Toarna toata compozitia in forme cu diametrul de 7.5 cm si tine-o la temperatura camerei timp de patru ore. Pentru glazura de ciocolata, topeste ciocolata si untul la un loc. Adauga apoi frisca lichida. Scoate amestecul de caramel si ciocolata din forme si acopere-la in intregime cu glazura. Lasa-l apoi la racit la temperatura camerei timp de o ora. Decoreaza cu alune si fistic caramelizat. Pentru un aer cu adevarat sarbatoresc, foloseste pentru decorarea fiecarei portii 4 stiks-urui de ciocolata. Pentru amestecul de alune si fistic caramelizat:

125 g unt

25 g de glucoza

150 g zahar

180 g alune si fistic amestecat.

Incalzeste cuptorul pina la temp de 190 grade C . Intr-un vas metalic, topeste untul si glucoza, aduga apoi zaharul si amesteca pina se omogenizeaza. Apoi adauaga alunele si fisticul. Ruleaza amestecul intre 2 coli de hirtie cerata. Indeparteaza apoi coala din partea superoara, aseaza-l pe o tava si pu-l la cop pina devine aurie. Taie-l bucati mici, pe care le asezi deaspra prajiturilor cu ciocolata si caremel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise