Ciocolată cu nucă de cocos pentru măicuţa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciocolată cu nucă de cocos  pentru măicuţa

Ingrediente

  • • 200 ml de apă
  • • 1 kg de zahăr
  • • 250 g de margarină
  • • 500 ml de lapte praf neîndulcit
  • • 100-200 g de cacao
  • • 200 g de nucă de cocos
  • • 1 ciocolată cu alune
  • • 2 linguriţe de oţet
  • • 1 esenţă de rom

Mod de preparare

Se cern împreună cacaua cu laptele praf şi se amestecă bine.

Se pun zahărul şi apa în cratiţă pe foc, amestecând mereu. Se adaugă ciocolata ruptă si se fierbe vreo 8-10 minute. La sfârşit se pune şi oţetul. Se adauga margarina care a fost scoasă cu ceva timp din frigider. Am folosit margarina Linco de data asta. Am lasat tot pe foc până s-a topit, apoi am luat cratiţa si am adăugat rapid amestecul de lapte cu cacao şi apoi nuca de cocos si o esenţă de rom.

Am pus pe foi de napolitană că e mai uşor de manevrat şi de transportat. Ca sa folosesc toate foile le-am uns pe cele rămase cu dulceaţă şi le-am pus si pe ele. Am pus greutăţi peste foi şi am pus la rece pe balcon. Se întăreşte destul de repede. Dacă o doriţi mai moale, măriţi cantitatea de apă. Cine vrea mai puţin dulce să scadă cantitatea de zahăr. E o reţetă care iese fără probleme.

• Puteţi înlocui nuca de cocos cu nucă obişnuită tăiată felii sau cu stafide, alune.

• Nu e obligatoriu să puneţi ciocolata cu alune, eu o aveam si am adăugat-o.

• Puneţi ce esenţă va place.

• Dacă o doriţi mai fină, dupa ce adaugaţi laptele cu cacaua, amestecaţi cu mixerul si apoi adăugaţi nuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise