autor:

zana b.

» » Dulciuri diverse

Ciocolata cu pere

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
100g ciocolata mocca,200g ciocolata amaruie 250ml frisca, lichior de cafea ,1para,250ml vin alb, 1baton de scortisoara,1 lingura fistic tocat,menta -decor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se rup bucati si se topesc cele 2 ciocolate in frisca fierbinte,amestecand.Se inglobeaza apoi lichiorul de cafea.Se lasa sa se raceasca amestecul si se da la frigider cca.6 ore.Se decojeste para,se taie sferturi si se curata de cotor.Se da in fiert vinul impreuna cu batonul de scortisoara.Se asaza inauntru feliile de para si se inabusa cca 5min.Se lasa sa se raceasca in zeama .Se bate cu mixerul compozitia de coicolata.Se spriteaza apoi decorativ in 4 cupe de desert.Se lasa sa se scurga bine feliile de para si se asaza pe crema de ciocolata.Se presara deasupra fistic si frunze proaspete de menta si se orneaza desertul. Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu pere si ciocolata, de post

Chec cu pere si ciocolata, de post

Incalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati intr-un vas faina, cacaua si praful de copt. Separat,

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post
Tort de ciocolata si pere, fara faina

Tort de ciocolata si pere, fara faina

1. Taie un cerc de 23 cm diametru din foaie de copt.Topeste 1 lingura de unt si periaza interiorul

8 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 100g ciocolata mocca,200g ciocolata amaruie 250ml frisca, lichior de cafea ,1para,250ml vin alb
  • 1baton de scortisoara,1 lingura fistic tocat,menta -decor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni