autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg zahar, 100g cacao, 200 ml apa, 2 linguri otet, 1 pachet unt sau margarina, 1/2 kg lapte praf, esenta de rom, stafide, alune, nuci, (dupa placere)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Siropul:
zaharul,otetul si apa se dau la fiert pentru 10 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Se ia de pe foc. Se adauga untul sau margarina. Dupa ce se topeste, se adauga laptele praf si cacao cernute, se amesteca foarte bine, la final se adauga stafidele, alunele, esenta.
Se intinde pe o coala de celofan.
Se poate obtine ciocolata in doua culori:
Inainte de a adauga cacao,se intinde un strat subtire ce ciocolata apoi se incorporeaza cacao si se intinde urmatorul strat.
Se poate rula, se obtine o rulada de ciocolata in doua culori
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se pune int-o craticioara 50 ml apa cu 100 gr zahar si se pune pe foc. Cand zaharul s-a topit se

497 voturi    35 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Zaharul si apa se pun la fiert pana devin un sirop gros asemanator la consistenta cu mierea. Se adauga

21 voturi    15 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker Large

- 36 %
389.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 100g cacao
  • 200 ml apa
  • 2 linguri otet
  • 1 pachet unt sau margarina
  • 1/2 kg lapte praf
  • esenta de rom
  • stafide
  • alune
  • nuci
  • (dupa placere)

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de ciocolata si jeleu cu fructe de padure