autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

CIOCOLATA DE CASA

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
1 kg zahar, 200 ml apa, 2 linguri otet, 1/2 kg lapte praf, 1 pachet unt sau margarina, 100 g cacao, esenta de rom (nuca aluna, stafide,dupa preferinta)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Sirop: apa,zaharul, otetul,esenta.Fierbi aproximativ 10 minute. Incerci siropul cu picatura pe o lingura de inox ca la dulceata.
Iei siropul de pe foc,adaugi untul, lasi sa se topeasca, incoporezi laptele praf si cacao cernute, nucile sau stafidele daca doresti.Asezi ciocolata intr-o tava acoperita cu celofan. Daca doresti ciocolata in culori, adaugi cacao dupa ce ai intins o parte in compozitie alba.Poti sa si rulezi. Obtii ciocolata rulada.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOCOLATA DE CASA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot

62 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Ciocolată de casă

Ciocolată de casă

Se pune la fiert zahărul cu apa şi se lasă la fiert cât mai mult, până când totul devine de

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!Dar nu am pus niciodata otet.Ce rol are? As putea inlocui cu zeama de lamaie?

  • Fara foto

    Cely , 11 septembrie 2009

    Multumesc pentru aprecieri. Mwrita incercata. Atentie la unt, e bine sa scoateti apa. Se poate folosi o margarina de calitate.Conteaza si zaharul sa fie bun. De regula iau ambalat la pungi de hartie.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Fac si eu dar am alta reteta, am notat-o si aceasta.

    • Fara foto

      Marcela , 09 septembrie 2009

      Foarte buna aceasta reteta intr-adevar.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Buna, dar trebuie sa dispui de ingrediente de calitate, cacao, lapte praf etc!

    • Fara foto

      Cez , 25 august 2009

      Ciocolata de casa e delicioasa, chiar daca 1 kg de zahar contine foarte foarte multe calorii...Nu am mai mancat ciocolata de casa din copilarie Foarte interesante toate retetele! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri otet
  • 1/2 kg lapte praf
  • 1 pachet unt sau margarina
  • 100 g cacao
  • esenta de rom (nuca aluna
  • stafide,dupa preferinta)

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!Dar nu am pus niciodata otet.Ce rol are? As putea inlocui cu zeama de lamaie?

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Branzoici