Ciocolata de casa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata de casa

Ingrediente

  • - 250 gr de lapte praf
  • - 350 gr de zahăr
  • - 50 gr de cacao
  • - 150 gr de stafide
  • - 150 ml de apă
  • - 100 gr de unt
  • - esenţă de rom

Mod de preparare

- punem apa cu zahărul, într-o oală, pe foc , apoi adăugăm cacaoa . Lăsăm să fiarbă câteva minute (în funcţie de cât de tare vrem să ne iasă ciocolata ).

- închidem focul, apoi adăugăm laptele praf şi amestecăm cu o lingură de lemn

- adăugăm untul, stafidele şi esenţa de rom

- amestecăm şi punem compoziţia într-o tavă/formă de chec, tapetată cu foaie de copt

- lăsăm la rece cel puţin 12 ore

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise