autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa

Autor: iulia pacurar (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulia pacurar (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 24 noiembrie 2006

Ingrediente
500 gr zahar, 500 gr lapte praf (exclus cel pt sugari), 200 gr unt, 100 gr cacao, 200 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

26 voturi

Mod de preparare

Se prepara mai intai un sirop din apa, unt si zahar. Se tine pe foc pana se topeste zaharul. Separat se amesteca laptele praf cu cacaua, apoi se adauga progresiv siropul si se amesteca pana la omogenizare. Nu se mai pune pe foc. Ciocolata se intinde pe o tava unsa cu unt si se lasa la intarit dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa in 3 straturi

Ciocolata de casa in 3 straturi

1 pachet de lapte praf se imparte in trei castroane. Primul castron se amesteca laptele praf cu

5 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciocolată de casă

Ciocolată de casă

Se pune la fiert zahărul cu apa şi se lasă la fiert cât mai mult, până când totul devine de

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Clasica reteta pe care o stiu din copilarie si care este foarte gustoasa!Eu mai topesc un pic de ciocolata alba deasupra pentru efect.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

26 voturi

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 500 gr lapte praf (exclus cel pt sugari)
  • 200 gr unt
  • 100 gr cacao
  • 200 ml apa

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Clasica reteta pe care o stiu din copilarie si care este foarte gustoasa!Eu mai topesc un pic de ciocolata alba deasupra pentru efect.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins cu mix de fructe deshidratate