autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2012

Ingrediente
150 g zahar pudra, , 250 g lapte praf, , 100ml apa, , 100 g unt, , esenta de rom o sticluta, , 50 g cacao, dau depinde cat vreti sa fie de concentrata, , puteti adauga si alte mirodenii cum ar fi: stafide, nuci, nuca de cocos, etc.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Apa ca zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute, pana devine un sirop. Apoi se ia de pe foc si se adauga untul taiat bucati, se amesteca pana se topeste. Se adauga dupa preferinta fiecaruia stafide, nuci, etc. Se cerne laptele praf si cacaoa peste acest sirop. Se amesteca foarte bine si repede sa nu se intareasca si sa nu se faca cocoloase.



Daca vrei sa fie alb nu adaugi cacao si reteta se face la fel.



Tava trebuie pregatita cu o foie de plastic si peste putin de unt. Se pune ciocolata .

Se lasa sa se raceasca 12 ore daca rezista, dar la mine nu a rezistat, ca sa fie buna, buna.



Pofta buna sa ai!



Ma gasiti si pe blogul meu culinar www.buntati-culinare.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

- punem apa cu zahărul, într-o oală, pe foc , apoi adăugăm cacaoa . Lăsăm să fiarbă câteva

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa in 3 straturi

Ciocolata de casa in 3 straturi

1 pachet de lapte praf se imparte in trei castroane. Primul castron se amesteca laptele praf cu

5 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 150 g zahar pudra
  • 250 g lapte praf
  • 100ml apa
  • 100 g unt
  • esenta de rom o sticluta
  • 50 g cacao
  • dau depinde cat vreti sa fie de concentrata
  • puteti adauga si alte mirodenii cum ar fi: stafide
  • nuci
  • nuca de cocos
  • etc.

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

50 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un desert minunat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu crema de ciocolata si jeleu cu fructe de padure