autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
300 gr zahar, 125 ml apa, 300 gr lapte praf, 50 gr cacao, 150 gr unt, 100 gr alune de padure prajite, esenta de migadale sau rom

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

1. Punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul mai gros si fierbem pana devine un sirop gros putin mai subtire decat mierea.
2. Adaugam cacao, mai dam in cateva clocote dupa care oprim focul, adaugam untul si amestecam bine pana se incorporeaza complet.
3. Adaugam esenta de migdale si treptat laptele praf. Amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza.
4. Ungem cu unt un vas Yena de dimensiuni aproximative 28x18 cm si apoi turnam compozitia netezand-o cu o spatula.
5. Infingem in ciocolata alunele de padure, netezind apoi cu spatula, acoperim vasul cu o folie si dam la rece pentru cateva ore.Taiem patratele si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se fierbe zaharul cu apa de cand da in clocot 7-8 minute,se adauga untul iar dupa ce s-a topit se

67 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot

62 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Augusta Sim , 30 martie 2015

    Mierea nu devine toxica la temperaturi peste 40 de grade, ci doar isi pierde proprietatile.

  • Fara foto

    Augusta Sim , 12 iulie 2014

    Eu fierb apa cu zaharul timp de 6 minute, apoi adaug cacaua si mai fierb 3 minute, apoi untul si las pe foc pana se topeste si abia apoi iau compozitia de pe foc si adaug nuci sau alune, stafide si laptele praf. Reteta mea e aceasta: 200 ml apa, 500 g zahar, 50 g cacao, un unt, 500 g lapte praf. Asa am facut dintotdeauna si iese excelenta ciocolata.

  • Fara foto

    Augusta Sim , 12 iulie 2014

    E la fel de delicioasa si cu nuca prajita si stafide.

    • Petru Ioan

      Petru Ioan (Chef de cuisine) , 12 iunie 2014

      hmmmmmm bun ...... prea ca la mama acasa :))

    • Fara foto

      Alina-Veronica Piftor , 30 ianuarie 2014

      Eu fierb apa cu zaharul timp de 6 minute, apoi adaug cacaua si mai fierb 3 minute, apoi untul si las pe foc pana se topeste si abia apoi iau compozitia de pe foc si adaug nuci sau alune, stafide si laptele praf. Reteta mea e aceasta: 200 ml apa, 500 g zahar, 50 g cacao, un unt, 500 g lapte praf. Asa am facut dintotdeauna si iese excelenta ciocolata.

    • Fara foto

      Tacea Mioara , 06 decembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Doci Ancuta Ramona , 05 septembrie 2013

      yammy yammy

    • Fara foto

      Ghertic Mihaela , 05 septembrie 2013

      mmmmmmm...spectacoll! e buna rau!

    • Fara foto

      Sinziana Maxim , 05 septembrie 2013

      Cu miere in loc de zahar nu iese bine?

    • Fara foto

      Ariana Ramona Rosu , 30 august 2013

      Eu fierb apa cu zaharul timp de 6 minute, apoi adaug cacaua si mai fierb 3 minute, apoi untul si las pe foc pana se topeste si abia apoi iau compozitia de pe foc si adaug nuci sau alune, stafide si laptele praf. Reteta mea e aceasta: 200 ml apa, 500 g zahar, 50 g cacao, un unt, 500 g lapte praf. Asa am facut dintotdeauna si iese excelenta ciocolata.

    • Fara foto

      Ramona Goia , 30 august 2013

      arata foarte bine, am sa o incerc si eu in acest week-end. Multumesc pentru reteta.

    • Fara foto

      Enna , 26 iulie 2013

      Cateva mici-mari observatii: zaharul see you apa se fierb DOAR PANA SE DIZOLVA ZAHARUL, nu pana se face ca mierea compozitia pentru ca riscati ca apa sa se evapore si sa va iasa compozitia ca piatra. Lasati pe foc MIC 5 minute apoi luati de pe foc si adaugati untul, nu cacao. Cacao se adauga doar dupa laptele praf...

    • Fara foto

      Annelise Cz , 26 iulie 2013

      Cateva mici-mari observatii: zaharul see you apa se fierb DOAR PANA SE DIZOLVA ZAHARUL, nu pana se face ca mierea compozitia pentru ca riscati ca apa sa se evapore si sa va iasa compozitia ca piatra. Lasati pe foc MIC 5 minute apoi luati de pe foc si adaugati untul, nu cacao. Cacao se adauga doar dupa laptele praf...

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Felicitari !!! Un deliciu, mai ales cu alune de padure. Fotografiile sunt elocvente.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Mie-mi place ffff mult, dar n-am mai facut de multa vreme. Mi-ai dat o idee. Arata fff bine!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      foarte buna si poza foarte reusita !

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Astfel de poze sunt interzise pentru pofticiosi ca mine :( O minunatie!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Intr-adevar o reteta delicioasa ,iar prezentarea pe masura...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Foarte buna si foarte frumoasa si prezentarea. :)

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      arata foarte bine ,vrem si noi o portie!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Vin si eu la o portie ca tare fain mai arata.... Si vad ca are si alune de padure. Minunata!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      wawwww! E o nebunie. Imi place foarte mult, mai ales cu alune de padure

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Este delicioasa si unul din dulciurile mele preferate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      ce reusita este!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 125 ml apa
  • 300 gr lapte praf
  • 50 gr cacao
  • 150 gr unt
  • 100 gr alune de padure prajite
  • esenta de migadale sau rom

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Petru Ioan (Chef de cuisine)

hmmmmmm bun ...... prea ca la mama acasa :))

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri (facute de fata mea)