autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
500 g zahar, 500 g lapte praf, 50 g cacao 100 g unt, 1 pahar cu apa (200 ml), 1 sticluta esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa cateva minute (4-5) pe foc. Se ia de pe foc si se adauga untul (moale si nu topit) amestecand mereu, iar mai apoi se pune esenta de rom (sau vanilie). Dupa aceea se toarna incet peste laptele praf amestecat cu cacaoa (cernute fiecare, ca sa nu se formeze cocoloase). Se amesteca pana devine o crema omogena dupa care se toarna intr-o tava unsa cu unt. Trebuie sa amestecati repede pentru a nu vi se intari inainte de a o turna in tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se pune pe foc zaharul, cu zah. vanilat , apa si se fierbe pana se formeaza un sirop, care ii facem

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Figurine de ciocolata de casa

Figurine de ciocolata de casa

Fierbem timp de10 minute un sirop din zahar,apa,otet. Incercam siropul cu picatura ca la dulceata.

15 voturi    12 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Ciocolata de casa e foarte gustoasa!Eu o mai pun cateodata in formele de la cutiile cu bomboane.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    E buna ciocolata de casa.Faceam cand eram mai mica impreuna cu mama. E buna ciocolata cu nuci.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    Si putina nuca prajita si tocata ii va da un gust delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g zahar
  • 500 g lapte praf
  • 50 g cacao 100 g unt
  • 1 pahar cu apa (200 ml)
  • 1 sticluta esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mirey (Chef de cuisine)

Ciocolata de casa e foarte gustoasa!Eu o mai pun cateodata in formele de la cutiile cu bomboane.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Banana Coapta