autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa alba

Autor: Denisa (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Denisa (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2012

Ingrediente
450 grame zahar, 10 ml esenta de rom, esenta vanilie sau portocala (optional), 170 grame unt, 500 grame lapte praf

Dificultate: Medie Timp: 50 min

16 voturi

Mod de preparare

1. Amestecati zaharul cu 150 ml apa intr-o craticioara.Fierbeti compozitia aproximativ 10 minute pana se leaga intr-un sirop cleios.

2. Adaugati untul si luati vasul de pe foc.Amestecati pana se topeste.

3. Puneti intr-un vas laptele praf cu esentele si adaugati incet siropul obtinut anterior.

4. Amestecati energic.

5. Intindeti compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei sau pusa hartie de copt

6. Lasati la rece timp de 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine cu pesmet

Savarine cu pesmet

Cel mai mult a durat sa ma decid ce reteta sa aleg: cea cu aluat dospit (cu drojdie) sau cea cu pesmet.

56 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Flan de queso (flan de branza)

Flan de queso (flan de branza)

Se amesteca bine toate ingredientele pana devine o compozitie omogena. Separat se prepara caramelul.

3 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

16 voturi

Ingrediente

  • 450 grame zahar
  • 10 ml esenta de rom
  • esenta vanilie sau portocala (optional)
  • 170 grame unt
  • 500 grame lapte praf

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Fructe in sos de caramel cu inghetata