autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

ciocolata de casa cu alune

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
150 gr. unt, 250 gr. lapte praf, 100 gr. cacao, 500 gr. zahar, 0,150 l apa, unt pentru tava vanilie, alune

Dificultate: Redusa Timp: 6h

3 voturi

Mod de preparare

Se pune la foc apa cu zagarul.Cand se formeaza un sirop bine legat seia de pe foc si se adauga untul apoi laptele praf, cacaoa,si se ameste bine sa nu se formeze cocoloase.
Se adauga esenta de vanilie si alunele.
Se pune intr-o tava unsa cu unt si se lasa aproximativ 6 ore in frigider pentru a se raci.
Daca ti-a placut reteta noastra "ciocolata de casa cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

Punem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de Craciun
Prajitura acrisoara cu prune si bezea

Prajitura acrisoara cu prune si bezea

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, la inceput cateva minute la viteza

9 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!Eu mai pun cicolata in formele de la cutiile cu bomboane.

Dificultate

Redusa

Timp

6h

3 voturi

Ingrediente

  • 150 gr. unt
  • 250 gr. lapte praf
  • 100 gr. cacao
  • 500 gr. zahar
  • 0,150 l apa
  • unt pentru tava vanilie
  • alune

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!Eu mai pun cicolata in formele de la cutiile cu bomboane.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu fulgi de ovaz, stafide si merisoare