Punem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita.
Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot .
Cernem laptele praf si il amestecam cu nesquik.
Alunele le prajim intr-o tigaie , coaja alunelor se va desprinde de pe ele. Le lasam la racit.
Turnam siropul peste ingredientele uscate si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.
Adaugam alunele si omogenizam.
Pregatim doua foi de napolitana . Pe o folie punem o foaie, turnam ciocolata , nivelam si acoperim cu cealalta foaie . Apasam foaia , invelim in folie tot si punem la frigider cu un fund de lemn sau o tava umpluta peste ca sa nu se desprinda foaia de napolitana pusa deasupra.
Trebuie tinuta la rece cel putin 3 ore inainte de a fi taiata.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii