autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa dietetica

Autor: cristina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
- 250 gr. lapte praf neîndulcit (cel mai bun mi se pare Raraul), - 150 gr. fructoza (6 linguri), - 50 gr. unt, - 150 gr. apa, - 125 gr. cacao, - nuci, migdale, alune, esenta rom, esenta vanilie, coaja de portocala confiata...dupa preferinţă

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Laptele praf şi cacaoa se cern într-un castron.

Apa impreuna cu fructoza se pun la fiert într-o cratiţă până se ingroaşă puţin siropul ( de când începe să fiarbă, încă aprox. 10 minute, amestecându-se din când în când). Se stinge focul, se adauga untul, esenţele, şi se toarna în castron, peste lapte şi cacao. Se amentecă bine timp de câteva minute ( va arăta ca şi o cocă de pâine -destul de tare), după care se adaugă nucile, migdalele etc şi se modelează sub formă de baton. Se pune într-o tavă de chec, tapetată cu staniol sau hârtie de copt şi se dă la rece. După aproximativ o oră se poate tăia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa dietetica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se firb cartofii in coaja. Se curata si de piseaza. Se amesteca cu 200 grame de faina, 150 grame

57 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
RULADA DIN ALBUSURI CU CREMA DE NUCA

RULADA DIN ALBUSURI CU CREMA DE NUCA

Intr-o tava mare(cca 28/42),se pune hirtie de copt,se lasa. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul

5 voturi    12 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Delicios.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • - 250 gr. lapte praf neîndulcit (cel mai bun mi se pare Raraul)
  • - 150 gr. fructoza (6 linguri)
  • - 50 gr. unt
  • - 150 gr. apa
  • - 125 gr. cacao
  • - nuci
  • migdale
  • alune
  • esenta rom
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala confiata...dupa preferinţă

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Chec "Zebra" cu faina de porumb