autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa dietetica

Autor: cristina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
- 250 gr. lapte praf neîndulcit (cel mai bun mi se pare Raraul), - 150 gr. fructoza (6 linguri), - 50 gr. unt, - 150 gr. apa, - 125 gr. cacao, - nuci, migdale, alune, esenta rom, esenta vanilie, coaja de portocala confiata...dupa preferinţă

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Laptele praf şi cacaoa se cern într-un castron.

Apa impreuna cu fructoza se pun la fiert într-o cratiţă până se ingroaşă puţin siropul ( de când începe să fiarbă, încă aprox. 10 minute, amestecându-se din când în când). Se stinge focul, se adauga untul, esenţele, şi se toarna în castron, peste lapte şi cacao. Se amentecă bine timp de câteva minute ( va arăta ca şi o cocă de pâine -destul de tare), după care se adaugă nucile, migdalele etc şi se modelează sub formă de baton. Se pune într-o tavă de chec, tapetată cu staniol sau hârtie de copt şi se dă la rece. După aproximativ o oră se poate tăia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa dietetica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PANDISPAN

PANDISPAN

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul

70 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Button cookies

Button cookies

Untul si zaharul se mixeaza bine apoi se adauga faina. Se framanta aluatul,se intinde o foaie mai

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Delicios.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • - 250 gr. lapte praf neîndulcit (cel mai bun mi se pare Raraul)
  • - 150 gr. fructoza (6 linguri)
  • - 50 gr. unt
  • - 150 gr. apa
  • - 125 gr. cacao
  • - nuci
  • migdale
  • alune
  • esenta rom
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala confiata...dupa preferinţă

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Fluture din nuci de canepa