autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Ciocolată de casă în foi Lica

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2011

Ingrediente
1 pachet de foi tip napolitană, 500 g de lapte praf, 300 g de zahăr, zeama de la 1 lămâie, 250 g de margarină, 150 ml de apă, 1 fiolă de esenţă de vanilie, 1 fiolă de esenţă de rom, 50 g de cacao, 1 ciocolată neagră de 100 g sau 1 baton de glucoză, dulceaţă, un pumn de nucă feliuţe, 1 pumn de migdale feliate

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Se cern împreună cacaua şi laptele praf, amestecându-se bine.
Apa cu zahărul, zeama de lămâie, ciocolata se fierb împreună 8 minute. Se adaugă margarina tăiată bucăţi.
Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă laptele cu cacaua. Se amestecă bine cu mixerul ca să nu fie cocoloaşe.
Se pune înapoi pe foc foarte mic 2 minute. Se adaugă nuca şi migdalele.
Se pune o foaie Lica în tavă şi se unge cu puţin gem acrişor. Se pune a doua foaie şi se pune jumătate din ciocolată. Se pune a treia foaie şi se apasă uşor. Se unge cu gem şi se pune restul de ciocolată. Să nivelaţi rapid cu un cuţit, apoi să puneţi foile.Se unge cu gem şi se pune ultima foaie.
Pentru cine doreşte poate pune doar ciocolată între 2 foi, se manevrează mai uşor decât să o pui în tava unsă.
Puteţi face 2 porţii dacă doriti, eu aşa am procedat acum, una cu gem şi alta fără. Mi-a placut mai mult cea cu gem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă în foi Lica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele din branza cu amestec de gem

Prajiturele din branza cu amestec de gem

Incalzim cuptorul la 150 de grade si tapetam o tava de muffins. Intr-un bol amestecam faina de biscuiti

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu aluat frantuzesc

Mini tarte cu aluat frantuzesc

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se desface usor si se intinde pe masa.Se presara cu

10 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

    Arata foarte bine si merita incercata!*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

    Foarte fina!*****

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de foi tip napolitană
  • 500 g de lapte praf
  • 300 g de zahăr
  • zeama de la 1 lămâie
  • 250 g de margarină
  • 150 ml de apă
  • 1 fiolă de esenţă de vanilie
  • 1 fiolă de esenţă de rom
  • 50 g de cacao
  • 1 ciocolată neagră de 100 g sau 1 baton de glucoză
  • dulceaţă
  • un pumn de nucă feliuţe
  • 1 pumn de migdale feliate

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mihai (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si merita incercata!*****

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Napolitane cu ciocolata - pentru prieteni