autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Ciocolată de casă în foi Lica

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2011

Ingrediente
1 pachet de foi tip napolitană, 500 g de lapte praf, 300 g de zahăr, zeama de la 1 lămâie, 250 g de margarină, 150 ml de apă, 1 fiolă de esenţă de vanilie, 1 fiolă de esenţă de rom, 50 g de cacao, 1 ciocolată neagră de 100 g sau 1 baton de glucoză, dulceaţă, un pumn de nucă feliuţe, 1 pumn de migdale feliate

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Se cern împreună cacaua şi laptele praf, amestecându-se bine.
Apa cu zahărul, zeama de lămâie, ciocolata se fierb împreună 8 minute. Se adaugă margarina tăiată bucăţi.
Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă laptele cu cacaua. Se amestecă bine cu mixerul ca să nu fie cocoloaşe.
Se pune înapoi pe foc foarte mic 2 minute. Se adaugă nuca şi migdalele.
Se pune o foaie Lica în tavă şi se unge cu puţin gem acrişor. Se pune a doua foaie şi se pune jumătate din ciocolată. Se pune a treia foaie şi se apasă uşor. Se unge cu gem şi se pune restul de ciocolată. Să nivelaţi rapid cu un cuţit, apoi să puneţi foile.Se unge cu gem şi se pune ultima foaie.
Pentru cine doreşte poate pune doar ciocolată între 2 foi, se manevrează mai uşor decât să o pui în tava unsă.
Puteţi face 2 porţii dacă doriti, eu aşa am procedat acum, una cu gem şi alta fără. Mi-a placut mai mult cea cu gem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă în foi Lica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie,se pun galbenusurile,

10 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, apoi uleiul si

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

    Arata foarte bine si merita incercata!*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

    Foarte fina!*****

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de foi tip napolitană
  • 500 g de lapte praf
  • 300 g de zahăr
  • zeama de la 1 lămâie
  • 250 g de margarină
  • 150 ml de apă
  • 1 fiolă de esenţă de vanilie
  • 1 fiolă de esenţă de rom
  • 50 g de cacao
  • 1 ciocolată neagră de 100 g sau 1 baton de glucoză
  • dulceaţă
  • un pumn de nucă feliuţe
  • 1 pumn de migdale feliate

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mihai (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si merita incercata!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tort cu iaurt si jeleu