Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, pana se topeste, apoi adaugam untul topit si esenta de rom, amestecand pana la omogenizare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 4 liguri de cacao. Omogenizam.
Adaugam si spuma de albus, amestecand cu grija. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Deasupra, adaugam ciresele curatate de samburi si tavalite printr-un strat fin de faina. Dam la copt 30 de minuute, la 200 g Celsius.

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii