autor:

murigneau

» » Mancaruri cu carne

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 iunie 2008

Ingrediente
- un ciolan ciolan afumat cu os (1 kg), - o varza medie (1kg), - 2 cepe mari, - 4 rosii mari coapte, - hrean 200g, otet, smantana, - 1 lingurita de vegeta, sare, piper, - 1 lingurita cimbru, - marar verde (o legatura)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare, piper, cimbru, dupa gust. Varza taiata marunt se freca cu sare si se scuge de apa pe care o lasa. Se caleste apoi la foc potrivit putin cate putin pana se inmoaie avand grija sa nu se lege de fundul ceaunului.
Ciolanul afumat cu os se fierbe separat si se prajeste putin (sau se introduce in cuptorul cu microunde). Cand este gata se « cladeste » varza calita peste ciolan si se adauga zeama in care a fiert acesta. Daca zeama este prea sarata se potriveste cu apa. Pe deasupra se pun rosiile taiate rondele si se presara mararul taiat marunt.
Se introduc la cuptor la o temperatura de 40-45 grade.
Se lasa la cuptor 30 de minute, se verifica si se scoate dupa ce scade zeama in care a fiert si ciolanul se poate strapunge usor cu furculita.
Hreanul se rade pe o razatoare mica si se prepara cu otet si smantana dupa gust.
Ciolanul se taie felii de pe os (sau intreg) si se serveste pe un platou de lemn cu mamaliga calda si hrean
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat cu varza dulce si hrean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu usturoi

Friptura de porc cu usturoi

Carnea se taie bucati mai maricele si se condimenteaza cu sare si piper.In cratita in care o von

10 voturi    12 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu unt  si ciupercute calite cu usturoi

Piept de pui cu unt si ciupercute calite cu usturoi

Aceasta este o reteta pe care eu o prepar atunci cand nu am mai mult de 30min la dispozitie.In plus

11 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

    Ft interesanta reteta ta, dar pozele nu sunt de la aceasta reteta nu?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • - un ciolan ciolan afumat cu os (1 kg)
  • - o varza medie (1kg)
  • - 2 cepe mari
  • - 4 rosii mari coapte
  • - hrean 200g
  • otet
  • smantana
  • - 1 lingurita de vegeta
  • sare
  • piper
  • - 1 lingurita cimbru
  • - marar verde (o legatura)

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

25 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Curcan cu gutui

Curcan cu gutui

Pentru cei care cresc sau cumpara curcanul viu se recomanda inainte cu o saptamana sa se faca indoparea

8 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
vera

vera (Chef de cuisine)

Ft interesanta reteta ta, dar pozele nu sunt de la aceasta reteta nu?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Ficatei cu piure