autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

CIOLAN AFUMAT IN FOI DE GULII

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
1 ciolan afumat,, 200g.ciuperci,, 1 ceapa,, foi de gulii,, 2 linguri ulei de masline,, 1 rosie,, 4 catei de usturoi,, sare,, piper,, zahar,, 1 lingurita bicarbonat de sodiu ,, 2 linguri otet de vin rosu

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se fierbe ciolanul afumat in apa cu sare.
2.Foile de gulii se oparesc in apa cu bicarbonat.
3.Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se pune ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate ,putin zahar si se calesc 1-2 minute;se adauga ciupercile ,se sareaza, pipereaza si se calesc mai departe.Se pune apoi otetul,se amesteca si se ia de pe foc.Se va servi sosul rece pe langa ciolan.
4.Dupa ce a fiert ciolanul, se scoate pe un fund de lemn , se lasa putin sa se raceasca , se scoate osul si se ruleaza.
5.Se aseaza foile de gulii una langa alta ,cu marginile suprapuse una peste alta .Se pune ciolanul deasupra si se ruleaza impreuna cu foile de gulii.Se pune rulada rezultata in folie de aluminiu si se pastreaza la rece 1 ora.
6.Se scoate rulada din folie ,se taie felii care se aseaza ca o coroana de jur imprejurul unei farfurii rotunde, iar in mijloc, un bol cu sosul rece.Un Merlot Rose merge excelent cu acest fel de mancare.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOLAN AFUMAT IN FOI DE GULII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta  cu carne - Ana

Placinta cu carne - Ana

Cartofii se curata, spala si se taie potrivit, taiem cepele julien si le calim putin, orezul se spala

22 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu galuscute

Tocanita cu galuscute

Puiul se spala si se curata bine apoi se transeaza in bucati cat mai mici. Se curata legumele si

8 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Incearca si vei vedea rezultatul.Sunt sigura ca vei gati preparatul din nou.

  • Fara foto

    v magdalena (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

    Niciodata nu am facut o asemenea combinatie.Voi incerca.Pentru toate exista un inceput.Am facut rulada de ciolan , dar nu m-am gandit sa folosesc foi de gulii.Interesant!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat,
  • 200g.ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • foi de gulii,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 rosie,
  • 4 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • zahar,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu ,
  • 2 linguri otet de vin rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Incearca si vei vedea rezultatul.Sunt sigura ca vei gati preparatul din nou.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

24 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Snitel cu sos