1.Se fierbe ciolanul afumat in apa cu sare.
2.Foile de gulii se oparesc in apa cu bicarbonat.
3.Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se pune ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate ,putin zahar si se calesc 1-2 minute;se adauga ciupercile ,se sareaza, pipereaza si se calesc mai departe.Se pune apoi otetul,se amesteca si se ia de pe foc.Se va servi sosul rece pe langa ciolan.
4.Dupa ce a fiert ciolanul, se scoate pe un fund de lemn , se lasa putin sa se raceasca , se scoate osul si se ruleaza.
5.Se aseaza foile de gulii una langa alta ,cu marginile suprapuse una peste alta .Se pune ciolanul deasupra si se ruleaza impreuna cu foile de gulii.Se pune rulada rezultata in folie de aluminiu si se pastreaza la rece 1 ora.
6.Se scoate rulada din folie ,se taie felii care se aseaza ca o coroana de jur imprejurul unei farfurii rotunde, iar in mijloc, un bol cu sosul rece.Un Merlot Rose merge excelent cu acest fel de mancare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii