autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

CIOLAN AFUMAT IN FOI DE GULII

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
1 ciolan afumat,, 200g.ciuperci,, 1 ceapa,, foi de gulii,, 2 linguri ulei de masline,, 1 rosie,, 4 catei de usturoi,, sare,, piper,, zahar,, 1 lingurita bicarbonat de sodiu ,, 2 linguri otet de vin rosu

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se fierbe ciolanul afumat in apa cu sare.
2.Foile de gulii se oparesc in apa cu bicarbonat.
3.Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se pune ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate ,putin zahar si se calesc 1-2 minute;se adauga ciupercile ,se sareaza, pipereaza si se calesc mai departe.Se pune apoi otetul,se amesteca si se ia de pe foc.Se va servi sosul rece pe langa ciolan.
4.Dupa ce a fiert ciolanul, se scoate pe un fund de lemn , se lasa putin sa se raceasca , se scoate osul si se ruleaza.
5.Se aseaza foile de gulii una langa alta ,cu marginile suprapuse una peste alta .Se pune ciolanul deasupra si se ruleaza impreuna cu foile de gulii.Se pune rulada rezultata in folie de aluminiu si se pastreaza la rece 1 ora.
6.Se scoate rulada din folie ,se taie felii care se aseaza ca o coroana de jur imprejurul unei farfurii rotunde, iar in mijloc, un bol cu sosul rece.Un Merlot Rose merge excelent cu acest fel de mancare.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOLAN AFUMAT IN FOI DE GULII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele aromate in sos de rosii  cu piure de broccoli (Almôndegas com puré de brócolos)

Chiftele aromate in sos de rosii cu piure de broccoli (Almôndegas com puré de brócolos)

1)Amestecã carnea cu ceapa, mãrarul tocat, oul si 50 gr. pesmet.Condimenteazã si amestecã foarte

9 voturi    14 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui Stroganoff

Pui Stroganoff

Piepul de pui se taie fidelute, ciupercile le taiem in patru, ceapa se taie marunt, castravetii murati

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Incearca si vei vedea rezultatul.Sunt sigura ca vei gati preparatul din nou.

  • Fara foto

    v magdalena (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

    Niciodata nu am facut o asemenea combinatie.Voi incerca.Pentru toate exista un inceput.Am facut rulada de ciolan , dar nu m-am gandit sa folosesc foi de gulii.Interesant!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat,
  • 200g.ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • foi de gulii,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 rosie,
  • 4 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • zahar,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu ,
  • 2 linguri otet de vin rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Incearca si vei vedea rezultatul.Sunt sigura ca vei gati preparatul din nou.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu orez brun si legume