CIOLAN AFUMAT IN FOI DE GULII

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat,
  • 200g.ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • foi de gulii,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 rosie,
  • 4 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • zahar,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu ,
  • 2 linguri otet de vin rosu;

Mod de preparare

1.Se fierbe ciolanul afumat in apa cu sare.

2.Foile de gulii se oparesc in apa cu bicarbonat.

3.Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se pune ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate ,putin zahar si se calesc 1-2 minute;se adauga ciupercile ,se sareaza, pipereaza si se calesc mai departe.Se pune apoi otetul,se amesteca si se ia de pe foc.Se va servi sosul rece pe langa ciolan.

4.Dupa ce a fiert ciolanul, se scoate pe un fund de lemn , se lasa putin sa se raceasca , se scoate osul si se ruleaza.

5.Se aseaza foile de gulii una langa alta ,cu marginile suprapuse una peste alta .Se pune ciolanul deasupra si se ruleaza impreuna cu foile de gulii.Se pune rulada rezultata in folie de aluminiu si se pastreaza la rece 1 ora.

6.Se scoate rulada din folie ,se taie felii care se aseaza ca o coroana de jur imprejurul unei farfurii rotunde, iar in mijloc, un bol cu sosul rece.Un Merlot Rose merge excelent cu acest fel de mancare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise