autor:

another

» » Mancaruri cu carne

Ciolan afumat pe pat de legume

Autor: another (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: another (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2011

Ingrediente
- Două ciolane de porc, afumate, - Doi cartofi potirviți, o țelină, un morcov, o sfeclă roșie, eventual o conopidă, - Condimente uscate (mentă, cimbru, busuioc), - 50 ml ulei, - 150-200 ml vin roșu, - Pătrunjel verde, mărar verde, - O căpățnă de usturoi, , Pentru sos (eventual), - O conservă de roșii în bulion, - O conservă de ardei kapia copți, - O lingurăță de miere, - Un ardei iute uscat sau verde, - Câteva boabe de piper sparte sau întregi

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Eu cumpăr de obicei două ciolanele gata afumate. Le gătesc în vasul dacic, de lut!

Pun vasul dacic la înmuiat circa 30 de minute. El se va hidrata, în acest timp. Este foarte important, pentru că aburii vor găti preparatul!

Fac um mix de legume, tăiate mai mari, din cartofi, țelină, morcov, sfeclă roșie, conopidă...

Condimentez cu mentă, cimbru, busuioc uscat.

Adaug un pic de apă și puțin ulei. Pun totul la cuptor, cu capac!

Verific din când în când. Când începe să se coacă bine, las vasul fără capac vreo 10 minute, pun vin și acopăr din nou!

Când este gata, scot vasul și pun usturoi crud în vasul dacic! Se spune că usturoiul crud este flăcău! Adaug mărar și pătrunjel verde, tocat.

Sosul
De obicei fac și un sos la ciolanele astea. Folosesc pentru asta roșii coapte pe grătar sau la aragaz, sau, iarna, roșii în bulion. Le combin cu ardei kapia copți în același mod. Eu am la congelator, dar se găsesc și conservați, la borcan. Scad pe foc un pic amestecul acesta, în care pun o linguriță de miere, un ardei iute uscat, piperul, mărar și pătrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • Gheorghe Rodica , 22 februarie 2015

    nu prea faceti de mancare pentru ca nu a-ti inteles nimic.greu...

  • Bogdan Sebastian Blaga , 24 noiembrie 2014

    daca este pe pat de legume se pun peste legume si intra la cuptor totul odata

  • Maria Dorina Neagu , 24 noiembrie 2014

    Vasul dacic este un vas facut din "lut ars " si inainte de al folosi trebuie pus la inmuiat 30 minute ca sa se hidrateze , deoarece atunci cand vei pune in el sa gatesti ceva, vasul lasa apa din pereti si nu trebuie sa pui apa in el (de exemplu la peste), eu fac in acest vas, peste, legume, sarmale etc.

    • Cati Tomescu , 24 noiembrie 2014

      scuza-ma, dar ciolanele cand le pui? Inainte mixul de legume, odata cu el, sau dupa? Nu specifici nimic de ele. Poate n-am inteles eu.

    • Maria Iosif , 24 noiembrie 2014

      adica banuiesc ca este la fel cum faci cu betele pt frigarui,trebuie sa se hidrateze !!

    • Carmen Şerban , 23 noiembrie 2014

      daca citesti cu atentie nu prea intelegi mare lucru.exemplu-pui vasul dacic la inmuiat ... adica?

    • Iorga Luiza , 25 octombrie 2014

      vas de lut

    • Lavinia Pantea , 14 octombrie 2014

      ce e ala vas dacic?

    • Diaconu Elena , 28 septembrie 2014

      foarte bun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 martie 2013

      Another esti bun de bucatar! Imi place cum arat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

      O bunatate...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

      Imi place cum arata si cred ca este o mancare super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Arata spectaculos, ciolanul afumat gatit in vas roman, frumos rumenit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • - Două ciolane de porc
  • afumate
  • - Doi cartofi potirviți
  • o țelină
  • un morcov
  • o sfeclă roșie
  • eventual o conopidă
  • - Condimente uscate (mentă
  • cimbru
  • busuioc)
  • - 50 ml ulei
  • - 150-200 ml vin roșu
  • - Pătrunjel verde
  • mărar verde
  • - O căpățnă de usturoi
  • Pentru sos (eventual)
  • - O conservă de roșii în bulion
  • - O conservă de ardei kapia copți
  • - O lingurăță de miere
  • - Un ardei iute uscat sau verde
  • - Câteva boabe de piper sparte sau întregi

Raporteaza reteta

Retete
de another
Vinete mexicane

Vinete mexicane

Este un preparat pe care-l puteţi face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de ţiglă. Vinetele

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ton cu portocale

Ton cu portocale

Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice. Curățați peștele și nu

20 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Storceag (storceac)

Storceag (storceac)

Storceagul sau storceacul cum i se mai spune, este o ciorbă de pește specifică Deltei Dunării.

62 voturi    17 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Another esti bun de bucatar! Imi place cum arat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Gulyas de porc cu bere neagra