autor:

another

» » Mancaruri cu carne

Ciolan afumat pe pat de legume

Autor: another (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: another (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2011

Ingrediente
- Două ciolane de porc, afumate, - Doi cartofi potirviți, o țelină, un morcov, o sfeclă roșie, eventual o conopidă, - Condimente uscate (mentă, cimbru, busuioc), - 50 ml ulei, - 150-200 ml vin roșu, - Pătrunjel verde, mărar verde, - O căpățnă de usturoi, , Pentru sos (eventual), - O conservă de roșii în bulion, - O conservă de ardei kapia copți, - O lingurăță de miere, - Un ardei iute uscat sau verde, - Câteva boabe de piper sparte sau întregi

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Eu cumpăr de obicei două ciolanele gata afumate. Le gătesc în vasul dacic, de lut!

Pun vasul dacic la înmuiat circa 30 de minute. El se va hidrata, în acest timp. Este foarte important, pentru că aburii vor găti preparatul!

Fac um mix de legume, tăiate mai mari, din cartofi, țelină, morcov, sfeclă roșie, conopidă...

Condimentez cu mentă, cimbru, busuioc uscat.

Adaug un pic de apă și puțin ulei. Pun totul la cuptor, cu capac!

Verific din când în când. Când începe să se coacă bine, las vasul fără capac vreo 10 minute, pun vin și acopăr din nou!

Când este gata, scot vasul și pun usturoi crud în vasul dacic! Se spune că usturoiul crud este flăcău! Adaug mărar și pătrunjel verde, tocat.

Sosul
De obicei fac și un sos la ciolanele astea. Folosesc pentru asta roșii coapte pe grătar sau la aragaz, sau, iarna, roșii în bulion. Le combin cu ardei kapia copți în același mod. Eu am la congelator, dar se găsesc și conservați, la borcan. Scad pe foc un pic amestecul acesta, în care pun o linguriță de miere, un ardei iute uscat, piperul, mărar și pătrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Confit de canard: Frecati pulpele de rata cu usturoi strivit. Amestecati intr-un vas de sticla

6 voturi    7 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Mancarica de pui cu gutui

Mancarica de pui cu gutui

Mod de preparare: Cartofii si ceapa curatate le tai rondele. Gutuia se taie felioare de 1 cm.

0 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Rodica , 22 februarie 2015

    nu prea faceti de mancare pentru ca nu a-ti inteles nimic.greu...

  • Fara foto

    Bogdan Sebastian Blaga , 24 noiembrie 2014

    daca este pe pat de legume se pun peste legume si intra la cuptor totul odata

  • Fara foto

    Maria Dorina Neagu , 24 noiembrie 2014

    Vasul dacic este un vas facut din "lut ars " si inainte de al folosi trebuie pus la inmuiat 30 minute ca sa se hidrateze , deoarece atunci cand vei pune in el sa gatesti ceva, vasul lasa apa din pereti si nu trebuie sa pui apa in el (de exemplu la peste), eu fac in acest vas, peste, legume, sarmale etc.

    • Fara foto

      Cati Tomescu , 24 noiembrie 2014

      scuza-ma, dar ciolanele cand le pui? Inainte mixul de legume, odata cu el, sau dupa? Nu specifici nimic de ele. Poate n-am inteles eu.

    • Fara foto

      Maria Iosif , 24 noiembrie 2014

      adica banuiesc ca este la fel cum faci cu betele pt frigarui,trebuie sa se hidrateze !!

    • Fara foto

      Carmen Şerban , 23 noiembrie 2014

      daca citesti cu atentie nu prea intelegi mare lucru.exemplu-pui vasul dacic la inmuiat ... adica?

    • Fara foto

      Iorga Luiza , 25 octombrie 2014

      vas de lut

    • Fara foto

      Lavinia Pantea , 14 octombrie 2014

      ce e ala vas dacic?

    • Fara foto

      Diaconu Elena , 28 septembrie 2014

      foarte bun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 martie 2013

      Another esti bun de bucatar! Imi place cum arat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

      O bunatate...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

      Imi place cum arata si cred ca este o mancare super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Arata spectaculos, ciolanul afumat gatit in vas roman, frumos rumenit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • - Două ciolane de porc
  • afumate
  • - Doi cartofi potirviți
  • o țelină
  • un morcov
  • o sfeclă roșie
  • eventual o conopidă
  • - Condimente uscate (mentă
  • cimbru
  • busuioc)
  • - 50 ml ulei
  • - 150-200 ml vin roșu
  • - Pătrunjel verde
  • mărar verde
  • - O căpățnă de usturoi
  • Pentru sos (eventual)
  • - O conservă de roșii în bulion
  • - O conservă de ardei kapia copți
  • - O lingurăță de miere
  • - Un ardei iute uscat sau verde
  • - Câteva boabe de piper sparte sau întregi

Raporteaza reteta

Retete
de another
Vinete mexicane

Vinete mexicane

Este un preparat pe care-l puteţi face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de ţiglă. Vinetele

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ton cu portocale

Ton cu portocale

Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice. Curățați peștele și nu

20 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Storceag (storceac)

Storceag (storceac)

Storceagul sau storceacul cum i se mai spune, este o ciorbă de pește specifică Deltei Dunării.

32 voturi    15 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Another esti bun de bucatar! Imi place cum arat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Fileuri de muschi cu paste si branza la cuptor