autor:

another

» » Mancaruri cu carne

Ciolan afumat pe pat de legume

Autor: another (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: another (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2011

Ingrediente
- Două ciolane de porc, afumate, - Doi cartofi potirviți, o țelină, un morcov, o sfeclă roșie, eventual o conopidă, - Condimente uscate (mentă, cimbru, busuioc), - 50 ml ulei, - 150-200 ml vin roșu, - Pătrunjel verde, mărar verde, - O căpățnă de usturoi, , Pentru sos (eventual), - O conservă de roșii în bulion, - O conservă de ardei kapia copți, - O lingurăță de miere, - Un ardei iute uscat sau verde, - Câteva boabe de piper sparte sau întregi

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Eu cumpăr de obicei două ciolanele gata afumate. Le gătesc în vasul dacic, de lut!

Pun vasul dacic la înmuiat circa 30 de minute. El se va hidrata, în acest timp. Este foarte important, pentru că aburii vor găti preparatul!

Fac um mix de legume, tăiate mai mari, din cartofi, țelină, morcov, sfeclă roșie, conopidă...

Condimentez cu mentă, cimbru, busuioc uscat.

Adaug un pic de apă și puțin ulei. Pun totul la cuptor, cu capac!

Verific din când în când. Când începe să se coacă bine, las vasul fără capac vreo 10 minute, pun vin și acopăr din nou!

Când este gata, scot vasul și pun usturoi crud în vasul dacic! Se spune că usturoiul crud este flăcău! Adaug mărar și pătrunjel verde, tocat.

Sosul
De obicei fac și un sos la ciolanele astea. Folosesc pentru asta roșii coapte pe grătar sau la aragaz, sau, iarna, roșii în bulion. Le combin cu ardei kapia copți în același mod. Eu am la congelator, dar se găsesc și conservați, la borcan. Scad pe foc un pic amestecul acesta, în care pun o linguriță de miere, un ardei iute uscat, piperul, mărar și pătrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu bere si legume

Tocanita de porc cu bere si legume

Taiem carnea de porc in felii subtiri. Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Rodica , 22 februarie 2015

    nu prea faceti de mancare pentru ca nu a-ti inteles nimic.greu...

  • Fara foto

    Bogdan Sebastian Blaga , 24 noiembrie 2014

    daca este pe pat de legume se pun peste legume si intra la cuptor totul odata

  • Fara foto

    Maria Dorina Neagu , 24 noiembrie 2014

    Vasul dacic este un vas facut din "lut ars " si inainte de al folosi trebuie pus la inmuiat 30 minute ca sa se hidrateze , deoarece atunci cand vei pune in el sa gatesti ceva, vasul lasa apa din pereti si nu trebuie sa pui apa in el (de exemplu la peste), eu fac in acest vas, peste, legume, sarmale etc.

    • Fara foto

      Cati Tomescu , 24 noiembrie 2014

      scuza-ma, dar ciolanele cand le pui? Inainte mixul de legume, odata cu el, sau dupa? Nu specifici nimic de ele. Poate n-am inteles eu.

    • Fara foto

      Maria Iosif , 24 noiembrie 2014

      adica banuiesc ca este la fel cum faci cu betele pt frigarui,trebuie sa se hidrateze !!

    • Fara foto

      Carmen Şerban , 23 noiembrie 2014

      daca citesti cu atentie nu prea intelegi mare lucru.exemplu-pui vasul dacic la inmuiat ... adica?

    • Fara foto

      Iorga Luiza , 25 octombrie 2014

      vas de lut

    • Fara foto

      Lavinia Pantea , 14 octombrie 2014

      ce e ala vas dacic?

    • Fara foto

      Diaconu Elena , 28 septembrie 2014

      foarte bun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 martie 2013

      Another esti bun de bucatar! Imi place cum arat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

      O bunatate...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

      Imi place cum arata si cred ca este o mancare super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Arata spectaculos, ciolanul afumat gatit in vas roman, frumos rumenit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • - Două ciolane de porc
  • afumate
  • - Doi cartofi potirviți
  • o țelină
  • un morcov
  • o sfeclă roșie
  • eventual o conopidă
  • - Condimente uscate (mentă
  • cimbru
  • busuioc)
  • - 50 ml ulei
  • - 150-200 ml vin roșu
  • - Pătrunjel verde
  • mărar verde
  • - O căpățnă de usturoi
  • Pentru sos (eventual)
  • - O conservă de roșii în bulion
  • - O conservă de ardei kapia copți
  • - O lingurăță de miere
  • - Un ardei iute uscat sau verde
  • - Câteva boabe de piper sparte sau întregi

Raporteaza reteta

Retete
de another
Vinete mexicane

Vinete mexicane

Este un preparat pe care-l puteţi face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de ţiglă. Vinetele

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ton cu portocale

Ton cu portocale

Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice. Curățați peștele și nu

20 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Storceag (storceac)

Storceag (storceac)

Storceagul sau storceacul cum i se mai spune, este o ciorbă de pește specifică Deltei Dunării.

39 voturi    15 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Another esti bun de bucatar! Imi place cum arat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmale