Se alege ciolanul afumat cu os sau fara os, dar sa fie frumos! Ciolanul se fierbe separat circa 1/2 ora (depinde de consistenta lui) pana carnea incepe sa se desprinda de pe os si este frageda.
Varza taiata marunt se caleste apoi la foc potrivit putin cate putin pana se inmoaie avand grija sa nu se lege de fundul ceaunului. Se adauga putina fiertura de la ciolan si se condimenteaza dupa gust. Cartofii se taie in patru si se fierb putin.
Cand este gata se "cladesc" varza calita si cartofii peste ciolan si se adauga zeama in care a fiert acesta. Pe deasupra se pun rosiile intregi si sosul de rosii dupa gust.
Se introduc la cuptor la o temperatura de 40-45 grade.
Se lasa la cuptor 30 de minute, se verifica si se scoate dupa ce scade zeama in care a fiert si ciolanul se poate strapunge usor cu furculita.
Ciolanul se taie felii de pe os (sau intreg) si se serveste cu garnitura de varza si cartofi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii