autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciolan rasol cu garnitura de orez si legume

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2009

Ingrediente
1 ciolan crud de aproximatix 1 kg, 150 g orez, 2 morcovi, 1 dovlecel, 2 cepe, 1 pastarnac, 100 g telina, 4-5 ciuperci champignon, 1 legatura patrunjel verde, 4-5 rosii mici de decor, 1 ardei iute rosu, 1 castravete acru, 1 cub/lingurita concentrat ciuperci, 1 cub/lingurita concentrat pui/legume, 4 linguri ulei, sare, piper, curry

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Se pune ciolanul bine spalat si curatat sa fiarba in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma, se adauga 1 ceapa, 1 morcov, pastarnacul, jumatate de dovlecel, telina si concentratul de pui.legume si se mai lasa la fiert la foc mic, cu capac, 80-90 minute (in oala de fiert sub presiune 30-40 minute). Cand carnea este foarte moale se scoate ciolanul pe o tava, se condimenteaza cu curry, paprika si se portioneaza.
Intre timp puneti la calit intr-o cratita in ulei morcovul ramas taiat cubulete mici, 1 ceapa taiata solzisori, ciupercile spalate si taiate fin si cateva cubulete de dovlecel. Adaugati concentratul de ciuperci, orezul si dupa 2-3 minute adaugati 1 litru din supa in care a fiert ciolanul. Cand se umfla putin orezul, adaugati patrunjel tocat si daca mai trebuie supa de la ciolan, dregeti gustul de sare, piper, curry. Stingeti focul dupa 15 minute si lasati cratita acoperita cu capac pentru ca orezul se va mai umfla.
Asezati pe farfurii gramajoare de orez (cu o cescuta sau cu un castronel), deasupra bucati de ciolan portionat si garnisiti cu felii de morcov, dovlecel, ardei iute rosu, castravete acru, frunze de patrunjel si stropiti cu putina zeama de la ciolan.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan rasol cu garnitura de orez si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu pui

Vinete umplute cu pui

Se taie vinetele in jumatate,pe lung,se cresteaza usor cu cutitul si se condimenteaza cu sare si

27 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de gulii umplute

Ciorba de gulii umplute

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate, se taie cubulete mici si se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Imi place !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Foarte bun!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Mmmmm ce bunatate Doina.....trebuie sa fie special de bun:)))

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Felicitari Doina, nu trebuie sa luam in seama toate rautatile. Produsul final e deosebit de aspectuos si cu siguranta foare gustos. Ai votul meu

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Multumesc de aprecieri. Tudorel, am din inteles din ce ai scris tu cum ca n-as fi fiert carnea. De unde ai scos-o? Am scris ca pun ciolanul spalat si curatat la fiert. Sau nu trebuia sa-l spal deloc, pentru ca oricum e mizerie? Ciudata optica. Dar, ma rog, fiecare cum ii place. :)

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Arata foarte bine, cred ca este foarte gustos!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Cred ca este foarte gustos.Eu dau in fiert orice fel de carne,Se poate spala ....pana maine,mizeria tot ramana n ea.Dar,fiecare cum ii place!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Delicios...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Multumesc. Ma bucur ca iti place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Apetisant!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Foarte imbietor, ca de obicei, la Doina.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Multumesc mult de tot.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Foarte frumoa, Doina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan crud de aproximatix 1 kg
  • 150 g orez
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 100 g telina
  • 4-5 ciuperci champignon
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4-5 rosii mici de decor
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 castravete acru
  • 1 cub/lingurita concentrat ciuperci
  • 1 cub/lingurita concentrat pui/legume
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • curry

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Quesadilla