autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ciolanul Brutaresei

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Ingrediente
2 bucati ciolan crud porc, sare,, piper macinat,, chimen macinat, 4-5 catei usturoi, 1 kg cartofi fierti in coaja, 7-8 buc ceapa rosie sau alba (puteti sa le si combinati), 5 linguri untura sau ulei,, 1 cub supa de legume (cand am la indemana folosesc 500 ml supa de pui)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Ciolanele le saram din abundenta si le punem la prajit pe cele 5 linguri de untura ce a fost incinsa in prealabil. Dupa ce le-am prajit pe toate partile cat sa capete o culoare aurie le asezam intr-o tava mai adanca condimentam ciolanele cu piper si chimen macinat turnam peste ele 500 ml supa de legume facuta din cubul magic Wink (sau supa de carne) asezam pe langa ciolane si usturoiul feliat, acoperim tava cu un capac si dam la cuptorul preincalzit unde il vom tine pana furculita patrunde cu usurinta in ciolane.

Daca mai e nevoie de supa se mai adauga pana ciolanele sunt bine facute. Lichidul trebuie sa scada in cele ddin urma si sa ajunga inapoi la untura.

Cartofii ii fierben in coaja, apoi ii curatam si ii taiem cubulete. Ceapa o taiem in patru. Cand ciolanele sunt facute adaugam pe langa ele cuburile de cartofi si sferturile de ceapa, ii stropim cu putina untura din tava aruncam peste ei un praf de sare si dam inapoi la cuptor pana si cartofii se rumenesc frumos alaturi de ciolane.

Se serveste fierbinte alaturi de diferite muraturi si se acompaniaza foarte bine cu o bere rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolanul Brutaresei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gratar din ceafa de porc

Gratar din ceafa de porc

Feliezi ceafa, o lasi la marinat pentr o ora in amestec de vin, sare, condimente dupa placere, ceapa,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
File de pasare cu rosioare chery

File de pasare cu rosioare chery

Intr-un vas rezistent la cuptor (pyrex)se pun componentele pentru sos ,se amesteca si se dau la cuptor

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati ciolan crud porc
  • sare,
  • piper macinat,
  • chimen macinat
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 7-8 buc ceapa rosie sau alba (puteti sa le si combinati)
  • 5 linguri untura sau ulei,
  • 1 cub supa de legume (cand am la indemana folosesc 500 ml supa de pui)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Snitel cu cartofi natur