autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Ciolomada (muratura asortata)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 septembrie 2010

Ingrediente
castraveti, gogosari, ardei, varza, gogonele, conopida (optioanal-eu nu am pus conopida ca nu ne place si gogonele nu am avut), marar, cimbru, foi de dafin, hrean, boabe de piper, otet, zahar, sare neiodata, salicilat,

Dificultate: Medie Timp: 24h

29 voturi

Mod de preparare

Curatam gogosarii si ardeii de samburi, ii spalam, ii taiem bucatele, adaugam castravetii spalati, taiati bucatele, varza taiata bucatele mici, presaram piper boabe, adaugam cam 2 radacini de hrean potrivite(curatate, spalate si taiate bucati), apoi se adauga pt fiecare kg de leguma 100 ml otet, 100 g zahar, 1 lingura sare neiodata, ½ lingurita salicilat. Se amesteca totul bine, se lasa sa stea 24 h, dupa care se pune muratura in borcane, se toarna si zeama rezultata, se leaga sau se capacesc borcanele si se aseaza in camara.
Aceasta muratura puteti sa o pregatiti din cate kg de legume aveti la indemana. Trebuie insa sa respectati cantitatile de sare, zahar, salicilat, raportate la cantitatea de legume ce o pregatiti. Eu am avut 1 kg castraveti, 1 kg gogosari, 1 kg ardei, 1 kg varza. A rezultat 1 borcan de 3 litri si un borcanel de 800 g.
Daca doriti o salata rapida, pe care nu o pastrati pt iarna, nu puneti salicilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolomada (muratura asortata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muratura asortata

Muratura asortata

Varza se taie fidelute,se pune putina sare si este bine sa se lase de seara pana dimineata. Ardeii

4 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi
VINETE PENTRU  IARNA(IN CONGELATOR)

VINETE PENTRU IARNA(IN CONGELATOR)

Am spalat vinetele pt a indeparta evantuelele tratamente agricole, le-am sters, apoi le-am copt,

12 voturi    10 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    laura , 04 februarie 2018

    specific romanesc de cand? :) avem si in Romania mancaruri traditionale dar csalamade nu e nicidecum de la noi

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Am făcut şi eu, dar nu mi-am notat reţeta, e foarte bună, atâtea vitamine şi culori!

Dificultate

Medie

Timp

24h

29 voturi

Ingrediente

  • castraveti
  • gogosari
  • ardei
  • varza
  • gogonele
  • conopida (optioanal-eu nu am pus conopida ca nu ne place si gogonele nu am avut)
  • marar
  • cimbru
  • foi de dafin
  • hrean
  • boabe de piper
  • otet
  • zahar
  • sare neiodata
  • salicilat,

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

laura

specific romanesc de cand? :) avem si in Romania mancaruri traditionale dar csalamade nu e nicidecum de la noi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de grapefruit rosu Dulceata de grapefruit rosu

Se curata grepefruitul de coaja si pielita, se feliaza. Se face un sirop legat din zaharul cu coaja rasa de lamaie, sucul de la lamaie,,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din smochine Dulceata din smochine

Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite. Cele mai mari se cresteaza in 4, in partea

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Salatã de vinete cu mãsline si anason la borcan (Beringelas em Conserva)