autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Ciolomada (muratura asortata)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 septembrie 2010

Ingrediente
castraveti, gogosari, ardei, varza, gogonele, conopida (optioanal-eu nu am pus conopida ca nu ne place si gogonele nu am avut), marar, cimbru, foi de dafin, hrean, boabe de piper, otet, zahar, sare neiodata, salicilat,

Dificultate: Medie Timp: 24h

29 voturi

Mod de preparare

Curatam gogosarii si ardeii de samburi, ii spalam, ii taiem bucatele, adaugam castravetii spalati, taiati bucatele, varza taiata bucatele mici, presaram piper boabe, adaugam cam 2 radacini de hrean potrivite(curatate, spalate si taiate bucati), apoi se adauga pt fiecare kg de leguma 100 ml otet, 100 g zahar, 1 lingura sare neiodata, ½ lingurita salicilat. Se amesteca totul bine, se lasa sa stea 24 h, dupa care se pune muratura in borcane, se toarna si zeama rezultata, se leaga sau se capacesc borcanele si se aseaza in camara.
Aceasta muratura puteti sa o pregatiti din cate kg de legume aveti la indemana. Trebuie insa sa respectati cantitatile de sare, zahar, salicilat, raportate la cantitatea de legume ce o pregatiti. Eu am avut 1 kg castraveti, 1 kg gogosari, 1 kg ardei, 1 kg varza. A rezultat 1 borcan de 3 litri si un borcanel de 800 g.
Daca doriti o salata rapida, pe care nu o pastrati pt iarna, nu puneti salicilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolomada (muratura asortata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muratura asortata

Muratura asortata

Varza se taie fidelute,se pune putina sare si este bine sa se lase de seara pana dimineata. Ardeii

4 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi
CONSERVAREA MARARULUI

CONSERVAREA MARARULUI

Mararul se alege, se spala , se lasa sa se scurga de apa, apoi se toaca matunt , se amesteca cu

9 voturi    2 comentarii
15 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Am făcut şi eu, dar nu mi-am notat reţeta, e foarte bună, atâtea vitamine şi culori!

Dificultate

Medie

Timp

24h

29 voturi

Ingrediente

  • castraveti
  • gogosari
  • ardei
  • varza
  • gogonele
  • conopida (optioanal-eu nu am pus conopida ca nu ne place si gogonele nu am avut)
  • marar
  • cimbru
  • foi de dafin
  • hrean
  • boabe de piper
  • otet
  • zahar
  • sare neiodata
  • salicilat,

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adelina Damian-Fekete

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Am făcut şi eu, dar nu mi-am notat reţeta, e foarte bună, atâtea vitamine şi culori!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei gras si conopida la borcan