Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2018

Ingrediente
Aluat pentru coltunasi:, 400 g faina, 3 oua de tara, 3 lg de apa, , Umplutura:, 1 ceapa mare (100g curatata), 70 g ardei kapia taiat cubulete, 700 g carne de porc (muschi, pe cat posibil curatat de grasime), 1 lgt ghimbir pudra, 1/2 lgt ienibahar pudra, 1/8 lgt piper cayenne, 1/4 lgt turmeric pudra, 1 lgt boia dulce, 1 si 1/2 lgt sare grunjoasa, 2 lgt patrunjel uscat, 1 lgt leustean uscat, 1 lg ulei masline/floarea soarelui, , Ciorba:, 2 morcovi (150 g curatati), 1 bucata pastarnac (50 g, curatat), 1 felie de telina (cat degetul, 50 g), 1/2 ardei kapia verde (50 g), 1/2 ardei kapia rosu (50 g), 1 foaie de dafin, 1 rosie (50 g), 2 cepe mari (curatate), 3 l apa, 500 ml bors umplut (cantitatea de bors poate diferi in functie de cat de acru este), 1 bucata de ghimbir (5 cm), 2 lg ulei masline/floarea soarelui

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Aluat coltunasi:

Pui faina intr-un bol, faci o gaura in mijloc si adaugi ouale batute. Inglobezi faina in ouale batute prin miscari circulare. Daca e cazul adaugi cele 3 linguri de apa, daca nu continuam sa framantam pana cand obtinem un aluat omogen. Lasi aluatul sa se odihneasca 30 minute timp in care te ocupi de umplutura.



Umplutura:

1. Tai ceapa cubulete, incingi o tigaie si pui uleiul impreuna cu ceapa cubulete. Adaugi putina sare si lasi tigaia pe foc pana cand ceapa devine translucida. Opresti focul si lasi ceapa sa se racoreasca.

2. Toci carnea fin si o pui intr-un bol impreuna cu condimentele, ardeiul cubulete si ceapa calita, si amesteci bine.

3. Formeaza bilute (ca pentru chiftelute) din umplutura si pune-le pe un platou.



Asamblare:

1. Imparti aluatul in 4 (ca sa fie mai usor de manevrat) si intinzi bine fiecare bucata de aluat. Daca ai o masina de facut paste nu ezita sa o folosesti (eu am intins aluatul pana pe la treapta 6). Daca nu ai asa ceva iti recomand cu draga inima sa iti achizitionezi, e o minune la casa omului.

2. Taie aluatul in bucati de 7-8 cm, sau in discuri cu diametrul de 8 cm.

3. Pune cate o biluta de umplutura in centrl discului/dreptunghiului de aluat si strange marginile lipindu-le cu grija. Pe masura ce ii faci, ii pui pe un platou.

4. Dai drumul coltunasilor in oala cu ciorba si ii lasi sa fiarba pana se ridica la suprafata. Aluatul care mi-a ramas l-am facut taietei carora le-am dat drumul in ciorba la cateva minute dupa coltunasi.

5. Adaugi borsul fierbinte si mai fierbi 5-10 minute, desi indicat ar fi sa pui borsul inainte de a fierbe cotunasii, pentru ca avand aluatul proaspat acestia risca sa se desfaca.



S-aveti pofta!



Nota: la umplutura puteti inlocui carnea de porc cu carne de pui sau de vita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu coltunasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de legume cu crutoane picante

Supa crema de legume cu crutoane picante

Se curata legumele, se spala, se taie bucati mari si se pun la fiert in 2,5 litri de apa rece cu

36 voturi    19 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa crema de linte rosie cu sirop de agave

Supa crema de linte rosie cu sirop de agave

Lintea se spala in cateva ape. Intr-o oala mai mica punem legumele taiate cubulete la fiert cu amestecul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat pentru coltunasi:
  • 400 g faina
  • 3 oua de tara
  • 3 lg de apa
  • Umplutura:
  • 1 ceapa mare (100g curatata)
  • 70 g ardei kapia taiat cubulete
  • 700 g carne de porc (muschi
  • pe cat posibil curatat de grasime)
  • 1 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt ienibahar pudra
  • 1/8 lgt piper cayenne
  • 1/4 lgt turmeric pudra
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 si 1/2 lgt sare grunjoasa
  • 2 lgt patrunjel uscat
  • 1 lgt leustean uscat
  • 1 lg ulei masline/floarea soarelui
  • Ciorba:
  • 2 morcovi (150 g curatati)
  • 1 bucata pastarnac (50 g
  • curatat)
  • 1 felie de telina (cat degetul
  • 50 g)
  • 1/2 ardei kapia verde (50 g)
  • 1/2 ardei kapia rosu (50 g)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 rosie (50 g)
  • 2 cepe mari (curatate)
  • 3 l apa
  • 500 ml bors umplut (cantitatea de bors poate diferi in functie de cat de acru este)
  • 1 bucata de ghimbir (5 cm)
  • 2 lg ulei masline/floarea soarelui

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa-crema de cartofi dulci Supa-crema de cartofi dulci

Nu credeam ca o simpla supa-crema poate sa fie atat de pufoasa, cred ca e cuvantul potrivit. Daca treceti pe aici si cititi reteta,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare (daca sunt foarte mari si au seminte multe, intai se indeparteaza semintele).

0 voturi    0 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole uscata