Ciorba cu coltunasi

Aluat coltunasi: Pui faina intr-un bol, faci o gaura in mijloc si adaugi ouale batute.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba cu coltunasi

Ingrediente

  • Aluat pentru coltunasi:
  • 400 g faina
  • 3 oua de tara
  • 3 lg de apa
  • Umplutura:
  • 1 ceapa mare (100g curatata)
  • 70 g ardei kapia taiat cubulete
  • 700 g carne de porc (muschi, pe cat posibil curatat de grasime)
  • 1 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt ienibahar pudra
  • 1/8 lgt piper cayenne
  • 1/4 lgt turmeric pudra
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 si 1/2 lgt sare grunjoasa
  • 2 lgt patrunjel uscat
  • 1 lgt leustean uscat
  • 1 lg ulei masline/floarea soarelui
  • Ciorba:
  • 2 morcovi (150 g curatati)
  • 1 bucata pastarnac (50 g, curatat)
  • 1 felie de telina (cat degetul, 50 g)
  • 1/2 ardei kapia verde (50 g)
  • 1/2 ardei kapia rosu (50 g)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 rosie (50 g)
  • 2 cepe mari (curatate)
  • 3 l apa
  • 500 ml bors umplut (cantitatea de bors poate diferi in functie de cat de acru este)
  • 1 bucata de ghimbir (5 cm)
  • 2 lg ulei masline/floarea soarelui

Mod de preparare

Aluat coltunasi:

Pui faina intr-un bol, faci o gaura in mijloc si adaugi ouale batute. Inglobezi faina in ouale batute prin miscari circulare. Daca e cazul adaugi cele 3 linguri de apa, daca nu continuam sa framantam pana cand obtinem un aluat omogen. Lasi aluatul sa se odihneasca 30 minute timp in care te ocupi de umplutura.

Umplutura:

1. Tai ceapa cubulete, incingi o tigaie si pui uleiul impreuna cu ceapa cubulete. Adaugi putina sare si lasi tigaia pe foc pana cand ceapa devine translucida. Opresti focul si lasi ceapa sa se racoreasca.

2. Toci carnea fin si o pui intr-un bol impreuna cu condimentele, ardeiul cubulete si ceapa calita, si amesteci bine.

3. Formeaza bilute (ca pentru chiftelute) din umplutura si pune-le pe un platou.

Asamblare:

1. Imparti aluatul in 4 (ca sa fie mai usor de manevrat) si intinzi bine fiecare bucata de aluat. Daca ai o masina de facut paste nu ezita sa o folosesti (eu am intins aluatul pana pe la treapta 6). Daca nu ai asa ceva iti recomand cu draga inima sa iti achizitionezi, e o minune la casa omului.

2. Taie aluatul in bucati de 7-8 cm, sau in discuri cu diametrul de 8 cm.

3. Pune cate o biluta de umplutura in centrl discului/dreptunghiului de aluat si strange marginile lipindu-le cu grija. Pe masura ce ii faci, ii pui pe un platou.

4. Dai drumul coltunasilor in oala cu ciorba si ii lasi sa fiarba pana se ridica la suprafata. Aluatul care mi-a ramas l-am facut taietei carora le-am dat drumul in ciorba la cateva minute dupa coltunasi.

5. Adaugi borsul fierbinte si mai fierbi 5-10 minute, desi indicat ar fi sa pui borsul inainte de a fierbe cotunasii, pentru ca avand aluatul proaspat acestia risca sa se desfaca.

S-aveti pofta!

Nota: la umplutura puteti inlocui carnea de porc cu carne de pui sau de vita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise