Ciorba cu coltunasi

Aluat coltunasi: Pui faina intr-un bol, faci o gaura in mijloc si adaugi ouale batute.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba cu coltunasi

Ingrediente

  • Aluat pentru coltunasi:
  • 400 g faina
  • 3 oua de tara
  • 3 lg de apa
  • Umplutura:
  • 1 ceapa mare (100g curatata)
  • 70 g ardei kapia taiat cubulete
  • 700 g carne de porc (muschi, pe cat posibil curatat de grasime)
  • 1 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt ienibahar pudra
  • 1/8 lgt piper cayenne
  • 1/4 lgt turmeric pudra
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 si 1/2 lgt sare grunjoasa
  • 2 lgt patrunjel uscat
  • 1 lgt leustean uscat
  • 1 lg ulei masline/floarea soarelui
  • Ciorba:
  • 2 morcovi (150 g curatati)
  • 1 bucata pastarnac (50 g, curatat)
  • 1 felie de telina (cat degetul, 50 g)
  • 1/2 ardei kapia verde (50 g)
  • 1/2 ardei kapia rosu (50 g)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 rosie (50 g)
  • 2 cepe mari (curatate)
  • 3 l apa
  • 500 ml bors umplut (cantitatea de bors poate diferi in functie de cat de acru este)
  • 1 bucata de ghimbir (5 cm)
  • 2 lg ulei masline/floarea soarelui

Mod de preparare

Aluat coltunasi:

Pui faina intr-un bol, faci o gaura in mijloc si adaugi ouale batute. Inglobezi faina in ouale batute prin miscari circulare. Daca e cazul adaugi cele 3 linguri de apa, daca nu continuam sa framantam pana cand obtinem un aluat omogen. Lasi aluatul sa se odihneasca 30 minute timp in care te ocupi de umplutura.

Umplutura:

1. Tai ceapa cubulete, incingi o tigaie si pui uleiul impreuna cu ceapa cubulete. Adaugi putina sare si lasi tigaia pe foc pana cand ceapa devine translucida. Opresti focul si lasi ceapa sa se racoreasca.

2. Toci carnea fin si o pui intr-un bol impreuna cu condimentele, ardeiul cubulete si ceapa calita, si amesteci bine.

3. Formeaza bilute (ca pentru chiftelute) din umplutura si pune-le pe un platou.

Asamblare:

1. Imparti aluatul in 4 (ca sa fie mai usor de manevrat) si intinzi bine fiecare bucata de aluat. Daca ai o masina de facut paste nu ezita sa o folosesti (eu am intins aluatul pana pe la treapta 6). Daca nu ai asa ceva iti recomand cu draga inima sa iti achizitionezi, e o minune la casa omului.

2. Taie aluatul in bucati de 7-8 cm, sau in discuri cu diametrul de 8 cm.

3. Pune cate o biluta de umplutura in centrl discului/dreptunghiului de aluat si strange marginile lipindu-le cu grija. Pe masura ce ii faci, ii pui pe un platou.

4. Dai drumul coltunasilor in oala cu ciorba si ii lasi sa fiarba pana se ridica la suprafata. Aluatul care mi-a ramas l-am facut taietei carora le-am dat drumul in ciorba la cateva minute dupa coltunasi.

5. Adaugi borsul fierbinte si mai fierbi 5-10 minute, desi indicat ar fi sa pui borsul inainte de a fierbe cotunasii, pentru ca avand aluatul proaspat acestia risca sa se desfaca.

S-aveti pofta!

Nota: la umplutura puteti inlocui carnea de porc cu carne de pui sau de vita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor