Ciorba cu perisoare de curcan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba cu perisoare de curcan

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de curcan
  • 1-2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 dovlecel mic
  • 50 g telina
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 70 g orez
  • 1 legatura leustean
  • 1 rosie
  • 50 k ketchup
  • 1 litru bors (1 plic Bors magic sau 1 cub concentrat bors)
  • smantana pentru dres dupa gust
  • 20 ml ulei
  • sare, piper (1 cub concentrat de pui)

Mod de preparare

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit in ulei cateva minute. Cealalta ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu putin ulei si ketchup, se caleste cateva minute si se adauga 50 ml apa si orezul. Se lasa pe foc pana ce orezul absoarbe toata zeama.

Intr-o oala puneti la fiert 3 litri de apa cu putina sare, adaugati telina, dovlecelul, ardeiul gras si cartoful taiate bucati. Cand clocoteste, adaugati in oala legumele calite si lasati sa fiarba la foc mic 30 minute.

Intr-un castron puneti carnea tocata, adaugati orezul calit cu ceapa, omogenizati amestecul, verdeata tocata, condimentati si formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le asezati pe o farfurie uda.

Dupa ce a fiert ciorba, puneti putina apa rece ca sa se opreasca din fiert, dati focul foarte mic si puneti incet perisoarele. Cand se ridica la suprafata, sunt aproape fierte.

Separat clocotiti borsul, apoi adaugati-l peste ciorba. Daca folositi Bors magic sau concentrat de bors, le puneti direct in ciorba.

Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 10 minute si este gata. Dregeti gustul cu sare, piper. In supiera amestecati smantana cu putina zeama de la ciorba si cu leusteanul tocat, apoi adaugati ciorba si perisoare. Asezati deasupra o frunzulita de leustean.

Se serveste cu ardei iuti, cine doreste poate s-o acreasca cu zeama de lamaie sau otet, direct in farfurie.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise