autor:

Doina  Varga

» » , , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba cu perisoare de curcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
300 g carne tocata de curcan, 1-2 cartofi, 2 morcovi, 2 cepe, 1 dovlecel mic, 50 g telina, 1 patrunjel, 1 ardei gras, 70 g orez, 1 legatura leustean, 1 rosie, 50 k ketchup, 1 litru bors (1 plic Bors magic sau 1 cub concentrat bors), smantana pentru dres dupa gust, 20 ml ulei, sare, piper (1 cub concentrat de pui)

Dificultate: Medie Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit in ulei cateva minute. Cealalta ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu putin ulei si ketchup, se caleste cateva minute si se adauga 50 ml apa si orezul. Se lasa pe foc pana ce orezul absoarbe toata zeama.
Intr-o oala puneti la fiert 3 litri de apa cu putina sare, adaugati telina, dovlecelul, ardeiul gras si cartoful taiate bucati. Cand clocoteste, adaugati in oala legumele calite si lasati sa fiarba la foc mic 30 minute.
Intr-un castron puneti carnea tocata, adaugati orezul calit cu ceapa, omogenizati amestecul, verdeata tocata, condimentati si formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le asezati pe o farfurie uda.
Dupa ce a fiert ciorba, puneti putina apa rece ca sa se opreasca din fiert, dati focul foarte mic si puneti incet perisoarele. Cand se ridica la suprafata, sunt aproape fierte.
Separat clocotiti borsul, apoi adaugati-l peste ciorba. Daca folositi Bors magic sau concentrat de bors, le puneti direct in ciorba.
Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 10 minute si este gata. Dregeti gustul cu sare, piper. In supiera amestecati smantana cu putina zeama de la ciorba si cu leusteanul tocat, apoi adaugati ciorba si perisoare. Asezati deasupra o frunzulita de leustean.
Se serveste cu ardei iuti, cine doreste poate s-o acreasca cu zeama de lamaie sau otet, direct in farfurie.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Ciorba cu perisoare de curcan

Ciorba cu perisoare de curcan

Se pune in oala, ulei, apoi toate legumele taiate cubulete mici sau date pe razatoarea cu ochiuri

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Supe de carne
Ciorba de perisoare de curcan cu bulion

Ciorba de perisoare de curcan cu bulion

Se curata toate legumele , se spala si apoi se zvanta cu un prosop de hartie. Morcovii se rad pe

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2015

    un deliciu, Doina :-)

  • Fara foto

    Ana Ivascu , 19 februarie 2014

    foarte gustoasa

  • Fara foto

    Marieta Pall , 23 decembrie 2013

    Am incercat este chiar mai buna decit cu carne de porc.Super.

    • Fara foto

      Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

      Imi place

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      O bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Multumesc mult, Valentina.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Un deliciu...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Acum nu mai am, dar cand mai fac, te anunt. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      O ciorba de perisoare apetisanta...Nu mancati tot...lasati si pentru mine...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Minunata ciorba ta de perisoare, draga Doina.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Arata minunat ciorba ta de perisoare, Doina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de curcan
  • 1-2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 dovlecel mic
  • 50 g telina
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 70 g orez
  • 1 legatura leustean
  • 1 rosie
  • 50 k ketchup
  • 1 litru bors (1 plic Bors magic sau 1 cub concentrat bors)
  • smantana pentru dres dupa gust
  • 20 ml ulei
  • sare
  • piper (1 cub concentrat de pui)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Lucia (Chef de cuisine)

un deliciu, Doina :-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Tochitura simpla