autor:

Doina  Varga

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de aripa de curcan cu zdrente de spanac

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
1 aripa de curcan (500-600 g), 2 morcovi, 2 cepe, 1 pastarnac, 1-2 cartofi, 1 ardei gras, 1 rosie, 1 cub/lingurita concentrat pui, 1 litru bors (bors magic), 2 linguri orez, 3 linguri ulei, 1-2 lingurite zahar, 100 g frunze spanac, 2 oua, 1 lingurita faina, 1 legatura leustean, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma, apoi se lasa sa fiarba la foc mic cu capac cam 20 minute.
Intre timp curatati si taiati marunt ceapa, morcovii, pastarnacul, ardeiul, rosia, cartofii (cubulete mai mari) si adaugati-le in ciorba impreuna cu uleiul, zaharul si orezul. Dupa ce mai fierbe 20 minute adaugati borsul clocotit (sau bors magic si inca jumatate litru de apa).
Spalati si tocati marunt frunzele de spanac, amestecati-le cu ouale, faina, sare si piper si cand clocoteste ciorba, dati focul mic, adaugati putina apa rece, apoi puneti zdrentele cu o lingura si lasati sa mai fiarba 3-4 minute. Presarati deasupra leustean tocat.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de aripa de curcan cu zdrente de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba mea de perisoare

Ciorba mea de perisoare

Se pune oala la fiert,cand fierbe apa se pune zarzavatul tocat se lasa la fiert si se prepara perisoarele

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de spanac (de post)

Ciorba de spanac (de post)

incepem cu spalatul spanacului in 3 ape. Dupa ce am spalat spanacul, punem uleiul la incins intro

7 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Cred ca e tare buna !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Cred ca este tare buna.

Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 aripa de curcan (500-600 g)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1-2 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 1 cub/lingurita concentrat pui
  • 1 litru bors (bors magic)
  • 2 linguri orez
  • 3 linguri ulei
  • 1-2 lingurite zahar
  • 100 g frunze spanac
  • 2 oua
  • 1 lingurita faina
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca e tare buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBĂ DE PEŞTE PREPARATĂ PREPARATĂ LA PHILIPS MULTICOOKER