Ciorba de burta

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3
  • 5 l apa
  • 1 kg burta de vaca
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ceapa 1 capatana usturoi
  • 300 g smantana
  • 2 oua otet
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se ia burta se spala, se curata si apoi se pune la fiert la foc moderat, intr-o oala cu apa, 2-3 ore (sau doar o ora daca este cumparata prefiarta). Apoi se adauga legumele curatate si intregi: morcovii, patrunjelul, telina si ceapa. Dupa ce au fiert, se scoate burta, se taie fasii ca de taietei lati sau bucatele si se introduce inapoi in oala. Se adauga usturoiul taiat marunt sau pisat si sarea, piperul dupa gust si se mai da in clocot putin. Se ia de pe foc sa se raceasca putin si se adauga incet ouale batute impreuna cu smantana, in asa fel incat sa nu se branzeasca ciorba. Se acreste cu otet sau lamaie dupa gust.

Sugestii: Se poate servi cu extra-smantana si ardei iuti naturali sau murati.

daca ai oala cu presiune te sfatuiesc sa faci ciorba de burta in ea,pt ca economisesti timp.eu in jumate de ora o fierb.pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise