autor:

ana catalina focsa

» » Supe de carne

Ciorba de burta

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
3,5 l apa, 1 kg burta de vaca, 2-3 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina, 1 ceapa 1 capatana usturoi, 300 g smantana, 2 oua otet, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Se ia burta se spala, se curata si apoi se pune la fiert la foc moderat, intr-o oala cu apa, 2-3 ore (sau doar o ora daca este cumparata prefiarta). Apoi se adauga legumele curatate si intregi: morcovii, patrunjelul, telina si ceapa. Dupa ce au fiert, se scoate burta, se taie fasii ca de taietei lati sau bucatele si se introduce inapoi in oala. Se adauga usturoiul taiat marunt sau pisat si sarea, piperul dupa gust si se mai da in clocot putin. Se ia de pe foc sa se raceasca putin si se adauga incet ouale batute impreuna cu smantana, in asa fel incat sa nu se branzeasca ciorba. Se acreste cu otet sau lamaie dupa gust.
Sugestii: Se poate servi cu extra-smantana si ardei iuti naturali sau murati.
daca ai oala cu presiune te sfatuiesc sa faci ciorba de burta in ea,pt ca economisesti timp.eu in jumate de ora o fierb.pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru

11 voturi    1 comentariu
5h
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • 3,5 l apa
  • 1 kg burta de vaca
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ceapa 1 capatana usturoi
  • 300 g smantana
  • 2 oua otet
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

107 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Retete

din Supe de carne

Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune

Ramen este o specialitate japoneza, este considerata una dintre cele mai hranitoare si sanatoase supe din lume. O sa gasiti multe retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel acrita cu corcoduse Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Supa pe gaina, crescuta la tara