autor:

Fara foto

» » Supe de carne

ciorba de burta

Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
1 kg burta de vaca, 1 kg oase de vaca, 2 morcovi, 2-3 cepe, 2 oua, 1 telina, 50 g hrean, 1 cescuta otet, 1 legatura leustean, 1 capatana de usturoi, sare si piper dupa gust, usturoi

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata burta si picioarele, dupa care se oparesc si iar se spala cu apa rece si putin otet;
Se pun intr-o oala mare oasele sparte dedesubt si burta infasurata deasupra se toarna 2 l de apa rece si se dau la fiert la foc incet, cu cat mai mult cu atat mai bine, pana se desprinde carnea de pe os, cum se spune (se foloseste cu succes orice oala sub presiune);
Se adauga telina, ceapa, morcovii fara de care nu se poate si piperul;
Cand totul a fiert, se scoate carnea deoparte, se taie burta si carnea in fasii potrivite. Apoi se introduce din nou in zeama si se mai da cateva clocote;
La sfarsit, zeama se raceste si se strecoara adaugandu-i galbenus de ou si smantana;
Se drege totul cu smantana si otet.(usturoi la alegere)
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
CIORBA DE BURTA

CIORBA DE BURTA

Dezghetam burta, se pune la fiert in 4 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a

70 voturi    17 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta cu legume frulate

Ciorba de burta cu legume frulate

Se pune la fiert cu 2 litri de apa si sare, burta impreuna cu osul, timp de 30 minute,dupa care adaugam

7 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Imi place tare mult ciorba de burta...Cu ardei iute este super bun,dar cine nu are voie ardei iute o mananca fara,nu?

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2008

    Ciorba de burta se serveste obligatoriu cu ardei iute.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bocan
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

Se amesteca carnea tocata de curcan,parmezanul,oul,pesmetul,jumatate din patrunjel,sare,putin piper

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
clatite

clatite

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
spaghete cu ciuperci

spaghete cu ciuperci

Spaghetele se prepara in mod obisnuit. Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul.

2 voturi    1 comentariu
25 min
Paste si pizza

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place tare mult ciorba de burta...Cu ardei iute este super bun,dar cine nu are voie ardei iute o mananca fara,nu?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de pui