Ingrediente
7-8 cartofi, 1 ceapa, 1 morcov, 1 rosie, 2 linguri zarzavat, 2 linguri pasta rosii de casa, patrunjel verde, 1 scarita afumata, sare, piper, 1 cana si jumatate bors, 5 linguri cu varf smantana
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
12 voturi
Mod de preparare
Scarita o taiem bucatele, iar cand apa incepe sa fiarba ii dam drumul acolo.
O fierbem cam 25 de minute.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam si il taiem bucatele mici.
Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Zarzavatul il spalam sub un jet de apa rece.
Dupa ce scarita a fiert suficient, adaugam toate legumele taiate plus zarzavatul.
Lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand legumele sunt fierte bine , punem pasta de rosii si borsul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Lasam sa dea cateva clocote, apoi dam drumul la smantana si lasam sa mai clocoteasca de 2-3 ori.
Luam ciorba de pe foc, tocam patrunjel verde si presaram deasupra.
Pofta buna!!
constanta proca (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013
Ce imi place aceasta ciorbica !
Rocsi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013
Multumesc mult fetelor!
Catalina (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013
O bunatate de ciorba!! *****
Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013
Waw ce-mi place ! Eu vin cu o ceapa rosie si tu imi umpli castonelul....vrei ?