autor:

Doina  Varga

» » , , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iulie 2009

Ingrediente
Pentru 6 persoane:, 800 g carne de curcan (piept), 100 g costita afumata, 1 ceapa uscata mai mare, 50 g dovlecel, 1 rosie, 2 morcovi, 1 pastarnac/patrunjel, 2-3 ardei grasi rosii/galbeni, 1 legatura leustean, o mana de frunze de spanac, 3 oua, 50 ml smantana, 300 ml bulion, 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii, 2 litri bors (concentrat bors), 20 ml ulei, 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata (pui, legume), 3 lingurite de faina, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

21 voturi

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Intr-o oala mai mare puneti ceapa la calit in ulei, adaugati morcovul, pastarnacul/patrunjelul, ardeii (pastrati jumatate ardei rosu pentru zdrente), dovlecelul, rosia decojita, costita si carnea taiata fasii.
Dupa cateva minute adaugati ketchup, concentratul si patru litri de apa clocotita. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac aproximativ o ora. Cand e aproape fiarta puneti borsul separat la clocotit (sau 2 litri apa si concentrat de bors), iar cand clocoteste adaugati peste ciorba impreuna cu bulionul. Dregeti gustul de sare si piper si mai lasati la foc mic cam 10 minute.
Preparati zdrentele astfel: amestecati cate un ou cu o lingurita de faina si mixati pe rand doua dintre ele cu ardeiul gras rosu si spanacul. Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2-3 lingurite de ulei la incins si turnati pe rand cele trei compozitii pentru zdrente, cand s-au inchegat le intoarceti pe partea cealalta. Le puneti pe o farfurie si le taiati patratele de marimea dorita si le puneti in ciorba. Puneti face zdrente de ce culoare doriti, nu trebuie sa le faceti pe toate trei deodata.
Puneti smantana in supiera, leustean tocat si amestecati cu un tel cu zeama fierbinte de ciorba pana se omogenizeaza apoi adaugati restul de ciorba. Decorati cu cateva frunze de leustean. Cine doreste poate acri ciorba cu putin otet direct in farfurie. Se serveste cu ardei iute (dupa preferinta).
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de stir

Ciorba de stir

Se spala si se toaca marunt stirul, ceapa, morcovul, se adauaga toate ingredientele la fiert. Se

14 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors cu somon si crap

Bors cu somon si crap

Se caleste ceapa in uleiul de masline,se taie radacinoasele si se pun peste ceapa.Se adauga sucul

3 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Barb_Elena

    Barb_Elena (Maestru bucatar) , 27 octombrie 2013

    Suna bine.Vreau sa o fac si eu ca nu mai sti ce ciorba sa gatesc

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Multumesc mult.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Frumoossssssss!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Frumos, aspectos si sunt convinsa si gustos. Felicitari!

    • Fara foto

      nellson , 15 august 2009

      Foarte buna reteta.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. Reteta a fost apreciata si de juriul gustos.ro. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Foarte interesanta ideea cu zdrente colorate.Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Arata grozav,cred ca e super !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Multumesc. Nu trebuie neaparat otet. Am scris "cine doreste". poate sunt unii care vor sa fie acra, acra. Eu nu pun otet.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Super cu zdrentele colorate,felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Doina minunata reteta ta !!! Felicitari... Dar daca pui bors si bulion...cred ca este destul de acra si nu mai trebuie sa pui otet ! Ce spui ?

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Foarte frumos, foarte bun, foarte aspectuos, inedit.Succes la concurs.De la mine toata admiratia si nota 10 !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 800 g carne de curcan (piept)
  • 100 g costita afumata
  • 1 ceapa uscata mai mare
  • 50 g dovlecel
  • 1 rosie
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac/patrunjel
  • 2-3 ardei grasi rosii/galbeni
  • 1 legatura leustean
  • o mana de frunze de spanac
  • 3 oua
  • 50 ml smantana
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 2 litri bors (concentrat bors)
  • 20 ml ulei
  • 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata (pui
  • legume)
  • 3 lingurite de faina
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Barb_Elena (Maestru bucatar)

Suna bine.Vreau sa o fac si eu ca nu mai sti ce ciorba sa gatesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui si ficatei