Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 800 g carne de curcan (piept)
  • 100 g costita afumata
  • 1 ceapa uscata mai mare
  • 50 g dovlecel
  • 1 rosie
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac/patrunjel
  • 2-3 ardei grasi rosii/galbeni
  • 1 legatura leustean
  • o mana de frunze de spanac
  • 3 oua
  • 50 ml smantana
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 2 litri bors (concentrat bors)
  • 20 ml ulei
  • 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata (pui, legume)
  • 3 lingurite de faina
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Intr-o oala mai mare puneti ceapa la calit in ulei, adaugati morcovul, pastarnacul/patrunjelul, ardeii (pastrati jumatate ardei rosu pentru zdrente), dovlecelul, rosia decojita, costita si carnea taiata fasii.

Dupa cateva minute adaugati ketchup, concentratul si patru litri de apa clocotita. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac aproximativ o ora. Cand e aproape fiarta puneti borsul separat la clocotit (sau 2 litri apa si concentrat de bors), iar cand clocoteste adaugati peste ciorba impreuna cu bulionul. Dregeti gustul de sare si piper si mai lasati la foc mic cam 10 minute.

Preparati zdrentele astfel: amestecati cate un ou cu o lingurita de faina si mixati pe rand doua dintre ele cu ardeiul gras rosu si spanacul. Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2-3 lingurite de ulei la incins si turnati pe rand cele trei compozitii pentru zdrente, cand s-au inchegat le intoarceti pe partea cealalta. Le puneti pe o farfurie si le taiati patratele de marimea dorita si le puneti in ciorba. Puneti face zdrente de ce culoare doriti, nu trebuie sa le faceti pe toate trei deodata.

Puneti smantana in supiera, leustean tocat si amestecati cu un tel cu zeama fierbinte de ciorba pana se omogenizeaza apoi adaugati restul de ciorba. Decorati cu cateva frunze de leustean. Cine doreste poate acri ciorba cu putin otet direct in farfurie. Se serveste cu ardei iute (dupa preferinta).

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise