Ciorba de dovlecei cu perisoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de dovlecei cu perisoare

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei tineri (600 g)
  • 300 g carne tocata (pasare, manzat, amestec)
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 50 g telina
  • 1 cartof
  • 300 ml bulion/2 linguri ketchup
  • 1,2 l zeama de varza
  • 1 legatura patrunjel + leustean (uscat)
  • 4 linguri ulei
  • sare, piper, optional 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Perisoarele le-am facut putin diferit de cele clasice, fara orez, ci cu dovlecel ras si ou. Am acrit-o cu zeama de varza. Este roz pentru ca am pus bucati de sfecla rosie in butoiul cu varza.

Curatati legumele, spalati-le, tocati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, telina si pastarnacul cubulete, taiati cartoful in bucati mai mari si puneti totul la calit intr-o oala, la foc mic, in ulei. Taiati dovleceii in patru pe lungime (pastrati jumatate de dovlecel pentru perisoare) apoi feliati fasiile de dovlecel si adaugati-le peste celelalte legume. Lasati sa se caleasca la foc mic cateva minute, adaugati ketchup/bulion, 1,5 l apa clocotita si lasati sa fiarba la foc mic inca 20 minute. Puneti in ciorba zaharul si putina verdeata tocata.

Intre timp preparati perisoarele. Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati dovlecelul ramas dat pe razatoarea mare, oul, patrunjel tocat, sare si piper, omogenizati compozitia. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari, pe care le asezati pe un fund de lemn ud. (aproximativ 15-16 perisoare)

Separat puneti la fiert zeama de varza.

Adaugati perisoarele in ciorba (sa nu clocoteasca) una cate una si lasati sa fiarba la foc foarte mic 5 minute. Turnati zeama de varza clocotita si mai lasati 10 minute la foc mic. Dregeti gustul de sare, piper si adaugati restul de verdeata.

Puteti drege ciorba cu smantana sau iaurt si sa o serviti cu ardei iuti. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise