Perisoarele le-am facut putin diferit de cele clasice, fara orez, ci cu dovlecel ras si ou. Am acrit-o cu zeama de varza. Este roz pentru ca am pus bucati de sfecla rosie in butoiul cu varza.
Curatati legumele, spalati-le, tocati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, telina si pastarnacul cubulete, taiati cartoful in bucati mai mari si puneti totul la calit intr-o oala, la foc mic, in ulei. Taiati dovleceii in patru pe lungime (pastrati jumatate de dovlecel pentru perisoare) apoi feliati fasiile de dovlecel si adaugati-le peste celelalte legume. Lasati sa se caleasca la foc mic cateva minute, adaugati ketchup/bulion, 1,5 l apa clocotita si lasati sa fiarba la foc mic inca 20 minute. Puneti in ciorba zaharul si putina verdeata tocata.
Intre timp preparati perisoarele. Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati dovlecelul ramas dat pe razatoarea mare, oul, patrunjel tocat, sare si piper, omogenizati compozitia. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari, pe care le asezati pe un fund de lemn ud. (aproximativ 15-16 perisoare)
Separat puneti la fiert zeama de varza.
Adaugati perisoarele in ciorba (sa nu clocoteasca) una cate una si lasati sa fiarba la foc foarte mic 5 minute. Turnati zeama de varza clocotita si mai lasati 10 minute la foc mic. Dregeti gustul de sare, piper si adaugati restul de verdeata.
Puteti drege ciorba cu smantana sau iaurt si sa o serviti cu ardei iuti. Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii