autor:

merisor

» » Supe de legume

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iulie 2014

Ingrediente
1 dovlecel mai mare, 2 cepe, 1 morcov, 2 ardei, 1/2 Kg fasole verde, 5 linguri rosii cu legume pentru ciorba, sare, 1 legatura marar verde, 3 l apa, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete.



Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta.



Curatam ceapa, morcovul, le sapalm, le tocam marunt si le punem la calit in putin ulei de floarea soarelui, adaugam si ardeiul curatat, spalat si tocat si picaram putina apa calduta sa nu se lipeasca.



Eu am mai avut ardei la congelator si am pus din aceia.



Cand legumele sunt aproape patrunse, adaugam apa fiarta, dovlecelul si fasolea verde, acoperim oala cu capac si lasam sa fiarba cam 30 de minute la foc mediu, apoi incercam daca dovlecelul se patrunde, la fel si fasolea si daca da, punem rosiile.



Mai lasam 10 minute pe foc dupa care potrivim de sare daca mai este nevoie si oprim focul.



Adaugam imediat mararul tocat si putem servi.



Este o ciorba putin acrisoara, dar noi preferam sa o acrim separat in farfurie cu lamaie sau otet, fiecare dupa gust.



Se poate servi si cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit; peste ceapa se adauga morcovul tocat, mixul de gogosari

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Supa crema de ardei, rosii si morcovi (supa rosie)

Supa crema de ardei, rosii si morcovi (supa rosie)

Curatati morcovii, cartoful, ceapa, telina si pastarnacul, spalati-le si taiati-le bucati mari. Spalati

11 voturi    4 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 ardei
  • 1/2 Kg fasole verde
  • 5 linguri rosii cu legume pentru ciorba
  • sare
  • 1 legatura marar verde
  • 3 l apa
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

22 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema vegetala