Ciorba de fasole verde

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de fasole verde

Ingrediente

  • 700 g fasole verde proaspata
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 1 ceapa alba
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 3 lg ulei
  • sare dupa gust
  • 200 ml bulion
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon!

Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe bucati mai mici.

Se pune apa la fiert intr-o oala de 3 litri.

Morcovii se curata si se taie cubulete mici. Se calesc in cele 3 lg de ulei. Cand sunt gata, se pun in oala cu apa. Cand incepe sa dea in clocot apa, se adauga fasolea, ceapa curatata si crestata in patru si bucata de telina. Se adauga si sare si se lasa la foc potrivit pana se fierb legumele. Ceapa se indeparteaza dupa ce s-a inmuiat.

Rosiile se spala, se oparesc pentru cateva secunde, se decojesc si se taie cubulete. Se taie si ardeiul cubulete mici, apoi se pun in oala cu fasole si se lasa sa fiarba pentru cateva minute. Se adauga bulionul dupa gust. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se potriveste de sare daca este cazul, apoi se ia de pe foc. La final se pune patrunjelul verde tocat.

Se serveste ca atare sau cu smantana!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni