autor:

mirela0911

» » Supe de legume

Ciorba de fasole verde

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2016

Ingrediente
700 g fasole verde proaspata, 2 morcovi, 1/4 telina, 1 ceapa alba, 2 rosii, 1 ardei gras, 3 lg ulei, sare dupa gust, 200 ml bulion, patrunjel verde tocat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon!
Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe bucati mai mici.
Se pune apa la fiert intr-o oala de 3 litri.
Morcovii se curata si se taie cubulete mici. Se calesc in cele 3 lg de ulei. Cand sunt gata, se pun in oala cu apa. Cand incepe sa dea in clocot apa, se adauga fasolea, ceapa curatata si crestata in patru si bucata de telina. Se adauga si sare si se lasa la foc potrivit pana se fierb legumele. Ceapa se indeparteaza dupa ce s-a inmuiat.
Rosiile se spala, se oparesc pentru cateva secunde, se decojesc si se taie cubulete. Se taie si ardeiul cubulete mici, apoi se pun in oala cu fasole si se lasa sa fiarba pentru cateva minute. Se adauga bulionul dupa gust. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se potriveste de sare daca este cazul, apoi se ia de pe foc. La final se pune patrunjelul verde tocat.
Se serveste ca atare sau cu smantana!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de Fasole Verde

Ciorba de Fasole Verde

Taiem marunt ceapa, morcovul, telina si pastarnacul. Pregatim aragazul si o oala in care vom face

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

In vasul in care doriti sa pregatiti ciorba, se calesc in putin ulei incins, ceapa, frunzele de ceapa

3 voturi    3 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 700 g fasole verde proaspata
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 1 ceapa alba
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 3 lg ulei
  • sare dupa gust
  • 200 ml bulion
  • patrunjel verde tocat

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Bastonase de pui

Bastonase de pui

Se spala bine pieptul de pui, se usuca cu servetele absorbante apoi se taie in bastonase de marime

4 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de fasole galbena Ciorba de fasole galbena

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Se curăță

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie

Prima oara taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau jumatati daca sunt mai grosi, ardeiul julien, apoi si radacina de patrunjel feliute.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)