Ciorba de fasole verde

In vasul in care doriti sa pregatiti ciorba, se calesc in putin ulei incins, ceapa, frunzele de ceapa verde.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Ciorba de fasole verde

Ingrediente

  • fasole verde (un borcan)
  • 1 ceapa alba uscata
  • cateva frunze de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • sare dupa gust
  • 4 linguri de rosii cubulete la cutie
  • un varf de lingurita sare de lamaie
  • patrunjel
  • leustean
  • marar

Mod de preparare

In vasul in care doriti sa pregatiti ciorba, se calesc in putin ulei incins, ceapa, frunzele de ceapa verde, ardeiul, toate tocate marunt si morcovul dat prin razatoarea mare. Se adauga sare dupa gust si rosiile cubulete, se completeaza cu apa (eu am folosit o oala de 3 litri) si se lasa sa fiarba cam 20 de minute.

Apoi se adauga si fasolea verde la borcan (care e deja fiarta) si se mai lasa sa fiarba cam 10-12 minute.

Cand este aproape gata, se acreste cu un varf de lingurita de sare de lamaie.

Dupa ce luam focul, adaugam verdeturi tocate marunt (iar in momentul servirii se mai adauga putina verdeata).

Timp total de pregatire: aprox 35 de minute

Portii: 4

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/06/ciorba-de-fasole-verde.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor