Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2017

Ingrediente
fasole verde (un borcan), 1 ceapa alba uscata, cateva frunze de ceapa verde, 1 morcov, 1 ardei gras, sare dupa gust, 4 linguri de rosii cubulete la cutie, un varf de lingurita sare de lamaie, patrunjel, leustean , marar

Dificultate: Medie Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

In vasul in care doriti sa pregatiti ciorba, se calesc in putin ulei incins, ceapa, frunzele de ceapa verde, ardeiul, toate tocate marunt si morcovul dat prin razatoarea mare. Se adauga sare dupa gust si rosiile cubulete, se completeaza cu apa (eu am folosit o oala de 3 litri) si se lasa sa fiarba cam 20 de minute.

Apoi se adauga si fasolea verde la borcan (care e deja fiarta) si se mai lasa sa fiarba cam 10-12 minute.

Cand este aproape gata, se acreste cu un varf de lingurita de sare de lamaie.

Dupa ce luam focul, adaugam verdeturi tocate marunt (iar in momentul servirii se mai adauga putina verdeata).



Timp total de pregatire: aprox 35 de minute

Portii: 4



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/06/ciorba-de-fasole-verde.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam

8 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Se rupe cat mai marunt fasolea. Se taie marunt morcovul si ardeiul. Ceapa se pune intreaga la fiert

16 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • fasole verde (un borcan)
  • 1 ceapa alba uscata
  • cateva frunze de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • sare dupa gust
  • 4 linguri de rosii cubulete la cutie
  • un varf de lingurita sare de lamaie
  • patrunjel
  • leustean 
  • marar

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Moussaka - musaca greceasca